От х:

Днес в x:

Доставят помощи по домовете в Хасково, граждани искат да ги получат на място

  1062 души в Хасково ще получат европейски помощи. Пакетите с хранителни продукти ще им бъда доставени по домовете.

  Помощите се окомплектоват от представители на Областния съвет на БЧК - Хасково в пункта в бившата баня в квартал "Република". От там пакетите се товарят в микробус и се разнасят от общински служители до домовете на потребителите.

  Право на подпомагане имат хора, които не са подпомогнати през месеците декември, януари и февруари. Ползвателите са в четири категории - лица, получаващи топъл обяд, самотно живеещи възрастни хора над 65 години, хора от „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” и хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в това число, които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина.

  В Хасковска област право на подпомагане имат общо 1903 души, определени от Агенцията за социално подпомагане. Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг, съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

  Доставката на помощите по домовете се прави заради извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса и с цел да се избегне струпване на хора, обясни директорът на Областния съвет на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова.

  Раздаването започна от вчера и ще продължи до 16 април в цялата област. Днес първият адрес на доставка беше в блок в квартал "Орфей".

  Разбрали за раздаването на помощите, много от обитателите на близкия квартал идваха на място с искане за подпомагане. Посетителите обаче бяха отправяни заради предприетата организация с доставка по домовете.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   4 -5
   18:15, 9 апр 2020
   Помощите са Европейски - не са от България , понеже не заслужавате
   .....
   Шефа е много обиден на Българите и каза че ще ви подари само голи ххххве
   • Ра
    Радко президенчето
    1 -2
    20:13, 9 апр 2020
    Как си станал ходжа необрязан май си от дост ?
   • Хо
    Ходжата на ГРОБ/ДПС
    1 -4
    20:18, 9 апр 2020
    Аз не проповядвам Ислям , а Мутрям
    ....
    Мутряма е като исляма - Боци е Аллах , А Доган е неговия Пророк :))
    ....
    Мутряма е религията на Мутро - Аристокрацията във Феодална България -
  • 2
   Аш
   Ашколсун на поразия
   4 -1
   20:16, 9 апр 2020
   И ко'?
   Гледам пак малцинствата са там.
   Тея повече пари имат и от работещите - незакони къщи=>не плащят данъци, държавата ги издържа от парите, които ние уж даваме за безценни услуги...
   Проверявайте статуса на хората, наистина има нуждаещи се!
   Бъдете здрави и се пазете!
   • Българина
    го бият , мачкат , псуват , унищожават
    а той седи и мълчи като тъпа Уфца
    ....
   • Ов
    овца
    0 -3
    00:12, 10 апр 2020
    по правилно е да напишеш офсъ , обаче не си българин а си пенсионирано мекере.
   • Ба
    Барба Ганьос
    0 0
    01:05, 10 апр 2020
    Аз го пиша
    Уфцъ - как можеш да направиш 4 грешки в дума от Българския език

  Хороскоп за 05.06.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  За много от вас денят се свързва с начало на проект или друга заетост, която ще ви носи доходи. Други ще задълбочат познанията си по въпрос, привличащ ги с перспектива за професионално развитие. Душевната ви нагласа ще ви подтикне към по-задълбочено общуване с подходящия човек и няма да съжалявате. Денят е подходящ и за лични занимания.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Ангажименти от различен характер ще запълват времето и мислите ви днес. Гледайте на тях отговорно и обмислете възможните варианти за действие. Нетрадиционен подход също може да ви донесе успех. Интересна среща ще постави началото на нови предизвикателства, за каквито сте подготвени.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  С настроение ще се заемете с подобряване организация на работното място. В тази връзка ще вземете и съответните решения, подобрявайки чрез тях ефективността на труда си. В семейството ще посрещате или изпращате някого. Ако заложите на самоподготовка, ще постигнете бърз напредък, предвид потенциала, който носите.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Не допускайте липсата на пари да промени отношението ви към околния свят. Добри хора сте и направете така, че проблемите ви да не стават достояние на другите. Можете да се справите и ще го направите, като запазите достойнството си. Приключвайки започнат проект, ще подобрите финансите си и времето ще ви стигне за по-приятни занимания вечерта.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Навременните ви и правилни действия ще повишат авторитета и вярата в собствените ви сили и възможности. Смело атакувайте целите си, времето работи за вас. За сметка на деловата ви активност личния ви живот се нуждае от обновление. Покажете на партньора си, че очаквате от него конкретни действия, а не само приказки.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Вие ще сте водещи днес, но не давайте воля на началническите си пристрастия. Успеха ще бъде с вас, стига да овладеете емоциите си. Съсредоточете се и действайте разумно и предвидливо. Можете с лекота да си осигурите съмишленици, ако покажете, че имате какво да научите от тях.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Има с какво да изненадате хората, които обичате. Поканете ги на разходка сред природата, ще ви се отрази тонизиращо на всички, а вие ще се постараете да направите приятна атмосфера наоколо. Самостоятелният ви бизнес ще наложи по-забързано темпо, което ще се отрази на времето и нервите ви.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Със сигурност днес ще ви се наложи да поработите сериозно, за да осъществите намеренията си. Не се притеснявайте от конкурентна на вас дейност, имате реални шансове да постигнете блестящи резултати. Вашите близки ще ви подкрепят.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  С деловото си отношение към проблемите ще предизвикате добри резултати, но и ще събудите нечии интерес към себе си. Няма да липсват условия за конфликти, защото и вашата чувствителност е изострена. По добре да бъдете кротки и да не се поддавате на провокациите. Финансови придобивки и романтичен флирт ще направят вечерта ви хубава.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Промените при вас са в ход, но помислете дали това очаквате. Извличайте най-доброто за себе си, без да залитате по фалшиви обещания и представи за бляскаво бъдеще. Сами се погрижете за себе си, за да не обвинявате друг, в случай на различия в мисленето. Ще изненадате много хора с решенията си.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Нечии съвет ще ви помогне да се справите по-леко с въпрос, който възприемате, като труден за решаване. Ще отбележите напредък в област, която изисква съобразителност, пъргава мисъл и навременни действия. Потърсете за себе си приятеля, с когото бихте се чувствали уютно и добре.
  05 юни 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С приключването на проект, който ви струваше немалко сили и средства ще сложите край на един период в живота си и ще започнете нов. По-ведро ще гледате на нещата, защото сте усвоили уроците си. Ще привлечете вниманието на някой, когото харесвате и ще се радвате на взаимния си интерес.
  05 юни 2020
  Последни новини