От х:

Днес в x:

23 °C

Доставят помощи по домовете в Хасково, граждани искат да ги получат на място

  1062 души в Хасково ще получат европейски помощи. Пакетите с хранителни продукти ще им бъда доставени по домовете.

  Помощите се окомплектоват от представители на Областния съвет на БЧК - Хасково в пункта в бившата баня в квартал "Република". От там пакетите се товарят в микробус и се разнасят от общински служители до домовете на потребителите.

  Право на подпомагане имат хора, които не са подпомогнати през месеците декември, януари и февруари. Ползвателите са в четири категории - лица, получаващи топъл обяд, самотно живеещи възрастни хора над 65 години, хора от „Патронажна грижа за възрастни хора и лица с увреждания” и хора с ниски доходи в затруднена социална ситуация, в това число, които получават социални помощи на различни законови основания, поставени под задължителна карантина.

  В Хасковска област право на подпомагане имат общо 1903 души, определени от Агенцията за социално подпомагане. Пакетите, които са със средно тегло до 30 кг, съдържат 16 вида продукти - брашно, олио, ориз, консерви и други. Те са осигурени по Оперативната програма за храни, финансирана от Фонда за европейско подпомагане на най-нуждаещите се лица.

  Доставката на помощите по домовете се прави заради извънредното положение в страната заради разпространението на коронавируса и с цел да се избегне струпване на хора, обясни директорът на Областния съвет на БЧК в Хасково Минка Мечеринкова.

  Раздаването започна от вчера и ще продължи до 16 април в цялата област. Днес първият адрес на доставка беше в блок в квартал "Орфей".

  Разбрали за раздаването на помощите, много от обитателите на близкия квартал идваха на място с искане за подпомагане. Посетителите обаче бяха отправяни заради предприетата организация с доставка по домовете.

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (7)

  • 1
   Хо
   Ходжата на ГРОБ/ДПС
   4 -5
   18:15, 9 апр 2020
   Помощите са Европейски - не са от България , понеже не заслужавате
   .....
   Шефа е много обиден на Българите и каза че ще ви подари само голи ххххве
   • Ра
    Радко президенчето
    1 -2
    20:13, 9 апр 2020
    Как си станал ходжа необрязан май си от дост ?
   • Хо
    Ходжата на ГРОБ/ДПС
    1 -4
    20:18, 9 апр 2020
    Аз не проповядвам Ислям , а Мутрям
    ....
    Мутряма е като исляма - Боци е Аллах , А Доган е неговия Пророк :))
    ....
    Мутряма е религията на Мутро - Аристокрацията във Феодална България -
  • 2
   Аш
   Ашколсун на поразия
   4 -1
   20:16, 9 апр 2020
   И ко'?
   Гледам пак малцинствата са там.
   Тея повече пари имат и от работещите - незакони къщи=>не плащят данъци, държавата ги издържа от парите, които ние уж даваме за безценни услуги...
   Проверявайте статуса на хората, наистина има нуждаещи се!
   Бъдете здрави и се пазете!
   • Българина
    го бият , мачкат , псуват , унищожават
    а той седи и мълчи като тъпа Уфца
    ....
   • Ов
    овца
    0 -3
    00:12, 10 апр 2020
    по правилно е да напишеш офсъ , обаче не си българин а си пенсионирано мекере.
   • Ба
    Барба Ганьос
    0 0
    01:05, 10 апр 2020
    Аз го пиша
    Уфцъ - как можеш да направиш 4 грешки в дума от Българския език

  Хороскоп за 28.09.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
  28 сеп 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
  28 сеп 2020
  Последни новини