От х:

Днес в x:

Сбогом и благодарим за рибките* - рибите и делфините се завърнаха във водите на Италия

Дори в тези тревожни и объркани времена има и положителни новини. Много от природолюбителите в Италия съобщиха, че животните са се завърнали в каналите и крайбрежията в зората на пандемията от COVID-19.

Да вземем за пример Венеция. Липсата на туристи и забраната за излизане от домовете в града направи прословутите канали значително по-чисти отпреди. Ако има нещо хубаво в епидемията от коронавирус, то е, че се намаляват темповете, с които функционира светът, и се дава глътка въздуха на природата.

Както може да видите във видеата, публикувани в групата Venezia Pulita / Clean Venice в Twitter, водите на Венеция вече не са мътни, а чисти и гостоприемни за риба. Разликата с миналата година е внушителна.

Причината? Лодките и гондлолите отчупват по-малко седимент в каналите. 

„Глътка въздух за планетата… Красиво!“, коментира един човек (на италиански).

Дори делфини плуват около пристанището - не само венецианското, но и това край Каляри, както може да видите от видеото по-долу.

“В момента във Венеция почти няма трафик. Градът няма канализация и затова обичайно всичко отива в каналите. Но заради карантината водата се изчиства”, казва жител на Венеция.

* "Сбогом и благодарим за рибките" е четвъртата книга от трилогията "Пътеводител на галактическия стопаджия" на Дъглас Адамс. Заглавието й е посланието, което делфините оставят, напускайки планетата Земя, точно преди тя да бъде унищожена.

Източник: obekti.bg

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Lz
    LZ1KDA
    0 0
    00:07, 23 мар 2020
    Четиридесет и две
Последни новини