От х:

Днес в x:

Коронавирусът от първо лице: не поемайте рискове, останете в самоизолация

Млада жена без придружаващи заболявания, заразена с коронавирус, засне видео от болничната си стая, за да покаже опасността от заразата, твърдейки че усещането е като да имаш „стъкло в белите дробове“.

Тара Джейн Лангстън обяснява, че всеки дъх е истинска битка, и че вече е изведена от интензивното и се възстановява.

Жената била диагностицирана със заболяването в неделя, във видеото, в което едва си поема дъх и кашля, тя умолява всички да не подценяват смъртоносния вирус.

Почувствала се зле още миналата седмица, когато била диагностицирана с белодробна инфекция, предписали и антибиотици, ибупрофен и парацетамол.

Лангстън вярва, че е възможно ибупрофенът да е влошил състоянието и.

Шокиращото видео, разпространено в социалните мрежи доказва, че на риск са изложени не само възрастните и хората с хронични заболявания.

Във видеото жената казва: „Намирам се в интензивното и не мога да дишам без апарат. Към мен са прикрепени канюла, още една канюла и катетър. Всъщност сега съм 10 пъти по-добре от преди. Вече дори не знам кой ден е“.

„Ако някой все още пуши, откажете цигарите, защото белите дробове ще ви трябват, не поемайте рискове. Говоря сериозно, защото ако се влошите и вие ще се окажете тук.  Тялото ми се бори с болестта, казвам ви го още веднъж – не поемайте рискове“.

 „В интензивното има още двама пациенти като мен – и двамата се наложи да бъдат интубирани. Единият е мъж в края на 50-ти или началото на 60-те си години и  още една жена на приблизително същата възраст. Това не са възрастни хора“.

„Това е и причината да запиша и разпространя видеото – да предупредя младите хора, че също са податливи на заболяването. Да се намираш в интензивното е сюрреалистично преживяване, медицинските сестри са покрити от главата до петите и буквално работят без почивка и се справят страхотно“.

 „Маските за лице свършват. Преди ден една от сестрите влезе в стаята ми с найлон около устата, приличаше на целофан за цветя“.

„Опасявам се, че когато нещата с вируса започнат да се влошават, медицинският персонал ще бъде претрупан от работа“.

Жената обяснява че е изумена от видеата на хора отправили се на работа с метрото и на тези напълнили кръчмите, категорично отказващи да следват съветите на властите да си стоят у дома.

Болестта я накарала да промени гледната си точка:

„Хората трябва да осъзнаят нуждата от самоизолация, защото и аз преди да се заряза си мислех, че всичко това е една глупост, че се преувеличава. Сега когато съм заразена с коронавирус, не искам никога повече да преживявам нещо подобно, защото беше крайно неприятно преживяване. “

 „Затова записах видеото и го изпратих на колегите си, защото те често се събират на съвещания и обучителни семинари, и исках да им кажа да не го правят, защото рискът не си струва. Най-добре е да си останат у дома в самоизолация.“

 „Каквито и ограничения да въвежда сега правителството, те трябваше да бъдат въведени още преди две седмици. Моята история е предупреждение за всички останали – приемайте заплахата насериозно“

Лангстън се върнала от Полша на 28-ми февруари след посещение на Аушвиц, където имало хора от цял свят, но не изключва възможността да се е заразили и във фитнес залата.

Тя вече е изведена от интензивното и се възстановява.

Източник: dailymail.co.uk

Facebook коментари

Коментари в сайта

Хороскоп за 06.04.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Умеете правилно да преценявате хората и това ви помага да намирате верния път към тях. Доверието, с което се отнасяте към малко познат човек няма да ви разочарова. Проявете разбиране към проблемите на близък човек и му помогнете да се справи с тях. Щастието ще ви се усмихне и ще изживеете един вълшебен миг.
06 апр 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Смирено и с компромиси от своя страна ще се стремите да изгладете отношенията с близките си. Ще имате удовлетворяващи ви и споделени мигове в компанията на семейството си и това ще направи деня ви пълноценен. Доволни ще бъдете от себе си, заради разума и волята, които сте проявили.
06 апр 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ангажирани сте с помощ за другите и ще им посветите голяма част от времето си. Добре е да помислите и за себе си. Има неща, които трябва да свършите и то скоро. Бъдете предпазливи в общуването си с хора, които са чувствителни към темите, които ви вълнуват. Предстоят ви новости и благоприятно развитие на професионален проблем.
06 апр 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Не се спирате пред нищо, за да са постигнете нещо ново, което отдавна е вашата единствена цел. Това е добре, но ако наистина си струват всичките усилия, които полагате. Имате и редица по-малки цели, които също чакат своята реализация, затова не ги пренебрегвайте. В интимен план ви очаква нещо, което ще промени ежедневието ви в положителна насока.
06 апр 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Организирайте добре още от сутринта работата си, за да съумеете да се справите с всичко. Имате всички шансове да осъществите плановете си, трябва да изчакате само сгоден случай да започнете да действате. С вашия нюх няма да е трудно.
06 апр 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Преодоляване на препятствия от различен характер ще ви държат будни и в активна позиция днес. Не унивайте, с постоянство и малко късмет ще постигнете целите си. Ще получите съдействие от човек, който е доказал доброто си отношение към вас. Не бъдете прекалено мнителни.
06 апр 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Изберете най-важното и върху него съсредоточете енергията, за да постигнете максимума в работата си днес. Почти са изключени ситуации, с които не бихте могли да се справите. Очакват ви приятни срещи с близки хора и запознанства с нови приятели. За много от вас - финансови придобивки.
06 апр 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Денят ви носи промени и те ще решат в известна степен развитието на проблем, който ви интересува. Ще се изпълнят очакванията ви и това ще ви гарантира бъдещ просперитет. Помогнете на приятел, заплашен е от опасността да попадне под чуждо влияние, което силно ще му навреди. В личните си взаимоотношения търсете разбирателство с близките си, не се конфронтирайте с тях.
06 апр 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Споделените проблеми по-бързо се решават, особено, когато имате до себе си хора, които ви обичат. Ще се почувствате защитени и това ще върне блясъка в очите ви. Получената подкрепа ще ви помогне да станете по-уверени и да не се тревожите излишно за бъдещето си.
06 апр 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не проявявайте самоинициатива, вслушвайте се в желанията и мнението на хората около себе си. Това ще ви сближи и повиши настроението. Щастливи моменти ще имате с любимия ви човек, но само, ако му позволите да бъде искрен с вас, което значи да го предразположите към интимност и откровеност.
06 апр 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Този ден ще бъде свързан с хубави емоции и положително развитие на връзки. В деловата сфера са възможни разногласия с партньори, касаещи минали събития. Ако проявите повече толерантност ще останете удовлетворени. Отворени сте към новостите и скоро ще ви се отдаде възможност да се заемете с нещо вълнуващо.
06 апр 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Положителните ви мисли и добрата енергия, която излъчвате ще създава спокойствие и добро настроение на обкръжението ви. Служебните въпроси ще решавате в движение, предвид натовареността ви, но въпреки това ще се справите. Важна среща ще ви подтикне към повече активност в подготовката си за нея.
06 апр 2020
Последни новини