От х:

Днес в x:

26 деца и възрастни от "Компас" се включиха в Световния ден на ориентирането

Изображение 1 от 5

    26 деца и възрастни членове на хасковския Клуб по спортно ориентиране "Компас 1994" проведоха своя традиционен празник на "Ямача". Събитието е част от инициативата "Световен ден на ориентирането" на Международната федерация, съобщиха от хасковския тим.

    Инициативата се провежда от 15 до 21 май 2019 г. В световен мащаб са организирани 482 състезания със 102 000 участници от 55 страни. Хасковските състезатели по ориентиране се надяват със своето участие да помогнат за подобряване на световния рекорд от миналата година, който е 250 000 души.

    Днес на "Ямача" се проведе Спринтова дистанция в три класа. В отделните класове победители са: Даниел Йорданов при най-малките, Мартин Минчев при по-големите и Даяна Попова при най-големите.

    В проявата се включиха и 8 деца от ОУ "Васил Левски", които преминаха част от маршрута и от следващата седмица започват обучение по Програмата на Министерството на младежта и спорта "Спорт за децата в свободното време".

    Празникът завърши с традиционна почерпка с домашно приготвени от родителите баници, кексове и други вкусотии. Всички участници получиха диплома за участие, подписана лично от президента на Международната организация.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини