От х:

Днес в x:

Постоянен арест за двама шофьори на автобус със стоки менте за 1.6 млн. лева

Двама шофьори на автобус са задържани със стоки менте на обща стойност 1 607 573 лева, съобщиха от прокуратурата. Районният съд в Харманли им е наложил най-тежката мярка за неотклонение "задържане под стража".

На 25 юли 2018 г. двамата турски граждани на 37 и 53 години били водачи на автобус „Мерцедес“, превозващ пътници по линията Истанбул-Букурещ. Те влезли в България през граничния пункт "Капитан Андреево". На паркинг, на разклона за харманлийското село Бисер, била извършена полицейска проверка на автобуса. Тогава в багажниците били открити различни видове стоки с логото на 20 световноизвестни търговски марки. Сред ментетата имало тениски, портмонета, шапки, спортни екипи, футболни комплекти, маратонки, колани, чехли, потници, футболни топки, панталони, детски спортни екипи, мъжки и дамски чанти. Пред униформените шофьорите обяснили, че стоката била натоварена в автобуса от двама непознати украинци, малко след като влезли в България. Трябвало да я оставят на паркинг край Русе.

По делото са били разпитани свидетели, изготвени са експертизи, като двамата турски граждани са привлечени като обвиняеми на 14 март 2019 г. и съдът се е произнесъл по внесеното искане на Районната прокуратура-Харманли. Стоките са иззети като веществени доказателства по делото.

Определението на Районния съд може да се обжалва пред Окръжния в Хасково.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини