От х:

Днес в x:

27 °C

Асфалтът за Кърджалийска отиде на "Пещера", ремонтират още 3 булеварда

  Започна асфалтиране на хасковската улица „Пещера“, намираща се в края на хасковския квартал "Хисаря". Преди около близо месец живеещите там излязоха на протест заради липсата на асфалт и канализация. Недоволстващите дори влязоха и на последното заседание на Общинския съвет в Хасково в края на февруари.

  С трошен камък и асфалт ще бъдат обновени около 400 метра от улицата, голяма част от която е бивша вилна зона. Други близо 400 метра ще бъдат чакълирани.

  Стартиралите ремонтни дейности там истински зарадваха хората. "Чудото стана", радостно заяви Андрей Синапов, който беше сред активно протестиращите през миналия месец. Допълни, че след като приключат дейностите, той и съседите му ще дадат курбан.

  Неговият съсед Айдън Кирим също се радваше на започналия ремонт. "Сега ще живеем по-добре, защото преди беше кално или прашно", коментираше мъжът.

  По предварителни изчисления асфалтирането там ще е за около 100 000 лева. Ще бъде ремонтирана и съседната улица "Етрополе". Изпълнител на дейностите е хасковската фирма "Евро път 2005", с която община Хасково е сключила договор в края на миналата година, обясниха от кметството.
  От общинската администрация поясниха, че парите са били предвидени за частичен ремонт на булевард "Освобождение" /Кърджалийска/. Промяната се наложила заради това, че от ВиК-Хасково са отложили полагането на нов водопровод там. Специалистите преценили, че ако асфалтират булеварда в сегашния вид, тежката техника ще се спука тръбите при вибрациите.

  Договорът с фирмата-изпълнител е на обща стойност 700 000 лева, с които ще бъдат частично ремонтирани още булевардите "България", "Съединение" и "Раковски". Днес започна ремонт на "България", в участъка от булевард "Васил Левски" до бул. "Стефан Стамболов".

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ив
   Иван
   28 -6
   13:47, 18 мар 2019
   Кмете,кмете ...ще останеш в историята на града с това ,че си единственият който нищо не направи в града .Като започнем да говорим за асфалтиране ще ти посоча някой по-важни артерии на града ..Отсечката от СБА посока кръговото на кв.Орфей е в плачевно състояние и в двете посоки а това е входа на града ама за тебе няма значение ,Кърджалийска да не говорим на какво прилича,Илинден в посока Кърджалийска и там е доста зле пътното платно
   • По
    Порчо
    10 -5
    15:09, 18 мар 2019
    А отсечката от Капитан Петко до цигарената?
   • Ст
    Стоян
    6 -2
    17:24, 18 мар 2019
    Атанас Василев е направил повече ли ? А и по долу в коментарите е посочено какво и що по повод кмета и мнозинството в общинския съвет .
  • 2
   Др
   Драган
   40 -12
   13:56, 18 мар 2019
   Нека припомним - кметът е от ГЕРБ. И Общинския съвет , също на ГЕРБ , го бламира през цялото време , независимо от причините. Есента на кметските избори пак си помислете за кое теле да гласувате.
  • 3
   3l
   3L4D4
   17 -7
   14:25, 18 мар 2019
   В Болярово кога ? Калъфи.
  • 4
   Ро
   Росен
   26 -3
   14:37, 18 мар 2019
   Всичкото хубаво ама от зад напред!
   Преди асфалтирането да бяха оправили канализациите
   • По
    Порчо
    25 -4
    15:12, 18 мар 2019
    Те сега асфалтират, за да могат после с кеф да го разкопаят!
  • 5
   Ив
   иван
   15 -13
   15:14, 18 мар 2019
   Драгане ...,как да не го бламираш този човек еми той няма едно нормално действие .Ти виждаш ли някаква логика в тези негови действия които нямат логично обяснение ???То няма улица която да е наред в града !?!?!?А доста пари му дадоха и той какво направи с тях .....До Парк Хотел Европа пътя и до базата на Монолит пътя ,еднотипно както сега ...Много е зле
  • 6
   Ха
   Хасковлия
   14 -2
   16:09, 18 мар 2019
   Ако видите в какво състояние е ул. "Клисура" зад 33 блок на ж.к. "Бадема" бихте се хванали за главата. Въпреки, че не живея там доста често ми се налага да минавам с 3 годишната ми дъщеря по тази улица, защото е най-прекия път към детската градина, която е в близост. Колкото и да не ви се вярва, живущите там също са хора... на всичкото отгоре плащат и данъци. Направих си труда да изпратя снимков материал до редакцията на Хасково.Нет, които за разлика от мен, не си направиха труда да отразят по никакъв начин тази "новина". Слагам думата новина в кавички, понеже това за българина вече не е никаква новина, а ежедневие.
  • 7
   Az
   az
   3 -2
   18:37, 18 мар 2019
   хайде на изборите
  • 8
   Ас
   асковлия
   9 -4
   20:07, 18 мар 2019
   Хайде пак гласувайте за ГРОБ.
  • 9
   По
   потърпевш
   22 -1
   21:26, 18 мар 2019
   Днес за първи път си изведох бебето,налагаше се консултация с педиатър.Изминах доста път,в мъки,провирания между паркирали на тротоара коли,разбити тротоари.Идвам от столицата,не очаквах в Хасково такова лошо състояние на тротоарите,такова безразборно паркиране.Беше ад за мен и детето ми.Имате прекрасни паркове,но как да стигна до тях,като навсякъде има спрели коли-кой на тротоара,кой на пътя е спрял.Никой не спазва знаците,може би тук няма глоби,няма органи,които да следят за това.
   Сега като чета как полагат асфалт без да е направена канализация,ми стана интересно,че доста от коментарите са основателни,град без началници,град без контролни органи.И как я мислят тези люде ,тези градоначалници-едни избори,едни пари и след тях погром.Не бива така,осъзнайте се,в 21 век живеем.А и водата ви е много скъпа,въпреки урана и че не става и за пиене?!Дали промишлената вода не е по-евтина,за мен хасковската вода е промишлена,не питейна?!
   Хора,защо не си търсите правата,вие за стачки чували ли сте?Докога ще търпите всички тия своеволия на управляващите?
   • По
    Порчо
    13 -1
    23:35, 18 мар 2019
    Ами те тези дето излизат да стачкуват и протестират ги описват надлежно, пускат им предупредителни протоколи, глобяват ги и ги съдят. Очаква се да ги застрелват или обесват. Предварително. Демокрация по български. Под "вещото" и стабилно управление на Вожда Тиква.
    А вижте какво правят младите в "недемократична" Сърбия!
  • 10
   To
   Tonich
   5 -1
   08:24, 19 мар 2019
   Бул. Освобождение между двата моста прилича на бомбандиран, кръпка до кръпка, дупка до дупка, същото е и на бул Илинден....
   Ало кмете, герберасти, докога ще лъжете този народ ????
  • 11
   Гр
   гражданин на хюстън
   6 -1
   09:01, 19 мар 2019
   Нали зам.кмета им е съетносник,как няма да им асфалтира улиците.Другите улици да стоят с дупките и ямите като кратери.Той ги води под строй на сесия на Общ.съвет и на избори.Електората е по-важен от главните транспортни артерии на града.По хитри и по-големи тарикати и нагаждачи от помаците нема.Българите кучета да ги хапят,по дупки да карат и трошат колите си.В кучкарника са назначени само негови хора,3 месеца работа нямаха,но,заплати получаваха.Дядо Добри е безгласна буква,отдавна е абдикирал.Помака дърпа конците ,беси ,коли и какво ли не.Пак той уреди сина на Г.Иванов да асфалтира въпросните улици.
  • 12
   Тт
   ТТ
   4 -2
   09:37, 19 мар 2019
   Както писах и в инфото, тези 400 м. ще са с чакъл,защото не са в чертите на града!
   БИВША ВИЛНА ЗОНА! Моля, каква бивша? Тя и сега си е вилна зона.Ако не беше вилна, щеше да е асфалтирана.В чертите на града е само за данъците.Така е и с всички вилни зони край Хасково.Решение на общински съвет от времето и по предложение на Г.Иванов.Събират се големите налози, а инфраструктура НУЛА!
   Хайде хора, какво чакате! Питайте МРРБ има ли одобрен такъв план, вилните зони да са в чертите на града.Те трябва да го одобрят и да отпуснат средства за инфраструктурата.Тогава да събират високите данъци.
   • Jo
    John
    2 -2
    10:24, 19 мар 2019
    строиш в полето, а искаш лукс като в центъра, е такива нагли "граждани" направо са се циганизирали...
  • 13
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 0
   10:39, 19 мар 2019
   А с водата кво стана ?
   ...
   ГРОБ , Къпани ли ще ви води Кауните на изборите или пак ще
   миришете като бездомни кучета :))
  • 14
   Тт
   ТТ
   0 0
   11:37, 19 мар 2019
   ******* си ти John!Тези строежи са с разрешително за строителство. Защо са разрешили?Преди доста години не беше разрешено строителство извън регулация повече от 30 кв.м. ли беше, не си спомням или 40 кв.м. Щом са дали разрешение за строителство,трябва да има причина.Нека я обяснят!
   Щом е в полето защо събират данъци като в центъра? Чакаме още едно обяснение!
  • 15
   Съ
   Сър Пичук
   0 0
   12:51, 19 мар 2019
   За асфалта сега разбрахме къде отива, но за парите отдавна знаем че отиват в ГЕРБ.
  • 16
   Ай
   Айнур
   0 0
   10:04, 31 мар 2019
   Аз съм на 200 метра от последния блок на Бадема уж сме в регулация а няма канализация асфалт контейнери за смет а плащам данък 400 лв .РЗП 85 кв.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 19.10.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Няма да ви липсва натоварване, което е натрупано от седмицата, която си отива. Но плануваните за почивните дни забавления ще се получат точно според очакванията ви. Близките ви с желание ще ви помогнат в приготовленията. Носите със себе си заряд на устойчивост и оптимизъм и това дава сигурност на тези около вас.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Възможно е непредвидени ангажименти да променят плановете на много от вас. Няма да съжалявате, ще имате допълнителни доходи или изяви, с които да рекламирате себе си и работата си и чрез които да подобрите семейния ви бюджет. Вечерта ще бъдете изкушени от едно предложение и е възможно да направите избор в негова полза.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Изпълнени сте с енергия и доброта. Отдавате се на заниманията си с желание и всяко свършено нещо ви доставя удоволствие. Намерете време за приятни занимания, отнасящи се до цялото ви семейство. Излет в планината със забавни хора ще разнообрази съботния ден. За други се очертава добро представяне на изпити.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще обгърнете с топла прегръдка любимите си хора и най - вече онези, които ви носят добри послания. Това ще подейства като балсам за душата ви и ще се усмихнете на света. Задълженията ви ще станат по-малко скучни, а интересните моменти ще се повишат. Любовта ще очаква да й отдадете заслуженото и ще го направите с желание.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Ще търсите място, където да се спасите от шума и суетата на ежедневието. Предложения в тази посока няма да липсват, от вас зависи да го изберете и му се насладите. Споделете времето си с хората, с които се чувствате уютно и не натоварващо. Предстоят финансовите възнаграждения.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Ако прекарате деня в компанията на приятни и интересни за вас хора ще се почувствате най-добре. Ще успеете да се освободите от напрежението от седмицата, ще релаксирате и заредени с положителни чувства ще планирате идните дни. Очертават се финансови затруднения, които изискват от вас повече концентрация и целенасочени действия.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Суматохата у дома може да не се понрави на мнозина от вас и да ви накара да потърсите по-приятно решение за днешния ден. Доверете се на приятелите си, които ще ви зарадват с привлекателни идеи за деня. В случай, че се възползвате от възможностите, които ви предлагат, ще си осигурите много приятно изкарване.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Задачите ви днес изискват повече внимание от вас и това ще ви натовари допълнително. Вашата всеотдайност е пословична, но ще се наложи да намалите темпото. Взаимно удоволствие ще изпитате, ако отделите повече време за любимия човек. Старайте се да не мислите за нещо отминало, за което излишно се вините.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  От сутринта ще се заемете с реализацията на конкретна задача, още повече, че с нея са ангажирани и други хора. Решени сте да обновите офиса, дома или вилата и ще се потрудите, за да приключите с ремонта. Екипната работа също ще се толерира и в тази връзка не отхвърляйте предложение за подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  С цената на повече труд и нерви ще свършите предвиденото за днес. Не бъркайте интуицията с желанията си, за да не объркате и посоката. Ако ви измъчват съмнения, потърсете подходящия човек, с когото можете да споделите вълненията си. Освен, че ще получите добър съвет, ще ви стане и по-леко на душата. Финансова подкрепа.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Размишлявайки върху последните развития в делата си, ще стигате до решения за бързи действия, различни от рутинната ви работа. Към себе си се отнасяйте с внимание, определете точно какво ви пречи да сте ефективни и мислете за нещата, които трябва да подобрите, за да стане живота ви по-спокоен и приятен.
  19 окт 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  С домашните задължения ще бъде запълнен деня на много от вас. Умората ще ви настигне, за това е добре да предвидите и време за отдих. Имате нужда да преосмислите случващото се от последните дни. Анализът ще ви отвори сетивата и ще ви помогне да вземете правилните решения. Любовни очаквания ще се сбъднат.
  19 окт 2019
  Последни новини