От х:

Днес в x:

13 °C

Асфалтът за Кърджалийска отиде на "Пещера", ремонтират още 3 булеварда

  Започна асфалтиране на хасковската улица „Пещера“, намираща се в края на хасковския квартал "Хисаря". Преди около близо месец живеещите там излязоха на протест заради липсата на асфалт и канализация. Недоволстващите дори влязоха и на последното заседание на Общинския съвет в Хасково в края на февруари.

  С трошен камък и асфалт ще бъдат обновени около 400 метра от улицата, голяма част от която е бивша вилна зона. Други близо 400 метра ще бъдат чакълирани.

  Стартиралите ремонтни дейности там истински зарадваха хората. "Чудото стана", радостно заяви Андрей Синапов, който беше сред активно протестиращите през миналия месец. Допълни, че след като приключат дейностите, той и съседите му ще дадат курбан.

  Неговият съсед Айдън Кирим също се радваше на започналия ремонт. "Сега ще живеем по-добре, защото преди беше кално или прашно", коментираше мъжът.

  По предварителни изчисления асфалтирането там ще е за около 100 000 лева. Ще бъде ремонтирана и съседната улица "Етрополе". Изпълнител на дейностите е хасковската фирма "Евро път 2005", с която община Хасково е сключила договор в края на миналата година, обясниха от кметството.
  От общинската администрация поясниха, че парите са били предвидени за частичен ремонт на булевард "Освобождение" /Кърджалийска/. Промяната се наложила заради това, че от ВиК-Хасково са отложили полагането на нов водопровод там. Специалистите преценили, че ако асфалтират булеварда в сегашния вид, тежката техника ще се спука тръбите при вибрациите.

  Договорът с фирмата-изпълнител е на обща стойност 700 000 лева, с които ще бъдат частично ремонтирани още булевардите "България", "Съединение" и "Раковски". Днес започна ремонт на "България", в участъка от булевард "Васил Левски" до бул. "Стефан Стамболов".

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (21)

  • 1
   Ив
   Иван
   28 -6
   13:47, 18 мар 2019
   Кмете,кмете ...ще останеш в историята на града с това ,че си единственият който нищо не направи в града .Като започнем да говорим за асфалтиране ще ти посоча някой по-важни артерии на града ..Отсечката от СБА посока кръговото на кв.Орфей е в плачевно състояние и в двете посоки а това е входа на града ама за тебе няма значение ,Кърджалийска да не говорим на какво прилича,Илинден в посока Кърджалийска и там е доста зле пътното платно
   • По
    Порчо
    10 -5
    15:09, 18 мар 2019
    А отсечката от Капитан Петко до цигарената?
   • Ст
    Стоян
    6 -2
    17:24, 18 мар 2019
    Атанас Василев е направил повече ли ? А и по долу в коментарите е посочено какво и що по повод кмета и мнозинството в общинския съвет .
  • 2
   Др
   Драган
   40 -12
   13:56, 18 мар 2019
   Нека припомним - кметът е от ГЕРБ. И Общинския съвет , също на ГЕРБ , го бламира през цялото време , независимо от причините. Есента на кметските избори пак си помислете за кое теле да гласувате.
  • 3
   3l
   3L4D4
   17 -7
   14:25, 18 мар 2019
   В Болярово кога ? Калъфи.
  • 4
   Ро
   Росен
   26 -3
   14:37, 18 мар 2019
   Всичкото хубаво ама от зад напред!
   Преди асфалтирането да бяха оправили канализациите
   • По
    Порчо
    25 -4
    15:12, 18 мар 2019
    Те сега асфалтират, за да могат после с кеф да го разкопаят!
  • 5
   Ив
   иван
   15 -13
   15:14, 18 мар 2019
   Драгане ...,как да не го бламираш този човек еми той няма едно нормално действие .Ти виждаш ли някаква логика в тези негови действия които нямат логично обяснение ???То няма улица която да е наред в града !?!?!?А доста пари му дадоха и той какво направи с тях .....До Парк Хотел Европа пътя и до базата на Монолит пътя ,еднотипно както сега ...Много е зле
  • 6
   Ха
   Хасковлия
   14 -2
   16:09, 18 мар 2019
   Ако видите в какво състояние е ул. "Клисура" зад 33 блок на ж.к. "Бадема" бихте се хванали за главата. Въпреки, че не живея там доста често ми се налага да минавам с 3 годишната ми дъщеря по тази улица, защото е най-прекия път към детската градина, която е в близост. Колкото и да не ви се вярва, живущите там също са хора... на всичкото отгоре плащат и данъци. Направих си труда да изпратя снимков материал до редакцията на Хасково.Нет, които за разлика от мен, не си направиха труда да отразят по никакъв начин тази "новина". Слагам думата новина в кавички, понеже това за българина вече не е никаква новина, а ежедневие.
  • 7
   Az
   az
   3 -2
   18:37, 18 мар 2019
   хайде на изборите
  • 8
   Ас
   асковлия
   9 -4
   20:07, 18 мар 2019
   Хайде пак гласувайте за ГРОБ.
  • 9
   По
   потърпевш
   22 -1
   21:26, 18 мар 2019
   Днес за първи път си изведох бебето,налагаше се консултация с педиатър.Изминах доста път,в мъки,провирания между паркирали на тротоара коли,разбити тротоари.Идвам от столицата,не очаквах в Хасково такова лошо състояние на тротоарите,такова безразборно паркиране.Беше ад за мен и детето ми.Имате прекрасни паркове,но как да стигна до тях,като навсякъде има спрели коли-кой на тротоара,кой на пътя е спрял.Никой не спазва знаците,може би тук няма глоби,няма органи,които да следят за това.
   Сега като чета как полагат асфалт без да е направена канализация,ми стана интересно,че доста от коментарите са основателни,град без началници,град без контролни органи.И как я мислят тези люде ,тези градоначалници-едни избори,едни пари и след тях погром.Не бива така,осъзнайте се,в 21 век живеем.А и водата ви е много скъпа,въпреки урана и че не става и за пиене?!Дали промишлената вода не е по-евтина,за мен хасковската вода е промишлена,не питейна?!
   Хора,защо не си търсите правата,вие за стачки чували ли сте?Докога ще търпите всички тия своеволия на управляващите?
   • По
    Порчо
    13 -1
    23:35, 18 мар 2019
    Ами те тези дето излизат да стачкуват и протестират ги описват надлежно, пускат им предупредителни протоколи, глобяват ги и ги съдят. Очаква се да ги застрелват или обесват. Предварително. Демокрация по български. Под "вещото" и стабилно управление на Вожда Тиква.
    А вижте какво правят младите в "недемократична" Сърбия!
  • 10
   To
   Tonich
   5 -1
   08:24, 19 мар 2019
   Бул. Освобождение между двата моста прилича на бомбандиран, кръпка до кръпка, дупка до дупка, същото е и на бул Илинден....
   Ало кмете, герберасти, докога ще лъжете този народ ????
  • 11
   Гр
   гражданин на хюстън
   6 -1
   09:01, 19 мар 2019
   Нали зам.кмета им е съетносник,как няма да им асфалтира улиците.Другите улици да стоят с дупките и ямите като кратери.Той ги води под строй на сесия на Общ.съвет и на избори.Електората е по-важен от главните транспортни артерии на града.По хитри и по-големи тарикати и нагаждачи от помаците нема.Българите кучета да ги хапят,по дупки да карат и трошат колите си.В кучкарника са назначени само негови хора,3 месеца работа нямаха,но,заплати получаваха.Дядо Добри е безгласна буква,отдавна е абдикирал.Помака дърпа конците ,беси ,коли и какво ли не.Пак той уреди сина на Г.Иванов да асфалтира въпросните улици.
  • 12
   Тт
   ТТ
   4 -2
   09:37, 19 мар 2019
   Както писах и в инфото, тези 400 м. ще са с чакъл,защото не са в чертите на града!
   БИВША ВИЛНА ЗОНА! Моля, каква бивша? Тя и сега си е вилна зона.Ако не беше вилна, щеше да е асфалтирана.В чертите на града е само за данъците.Така е и с всички вилни зони край Хасково.Решение на общински съвет от времето и по предложение на Г.Иванов.Събират се големите налози, а инфраструктура НУЛА!
   Хайде хора, какво чакате! Питайте МРРБ има ли одобрен такъв план, вилните зони да са в чертите на града.Те трябва да го одобрят и да отпуснат средства за инфраструктурата.Тогава да събират високите данъци.
   • Jo
    John
    2 -2
    10:24, 19 мар 2019
    строиш в полето, а искаш лукс като в центъра, е такива нагли "граждани" направо са се циганизирали...
  • 13
   Ке
   Кенанския Маймун
   2 0
   10:39, 19 мар 2019
   А с водата кво стана ?
   ...
   ГРОБ , Къпани ли ще ви води Кауните на изборите или пак ще
   миришете като бездомни кучета :))
  • 14
   Тт
   ТТ
   0 0
   11:37, 19 мар 2019
   ******* си ти John!Тези строежи са с разрешително за строителство. Защо са разрешили?Преди доста години не беше разрешено строителство извън регулация повече от 30 кв.м. ли беше, не си спомням или 40 кв.м. Щом са дали разрешение за строителство,трябва да има причина.Нека я обяснят!
   Щом е в полето защо събират данъци като в центъра? Чакаме още едно обяснение!
  • 15
   Съ
   Сър Пичук
   0 0
   12:51, 19 мар 2019
   За асфалта сега разбрахме къде отива, но за парите отдавна знаем че отиват в ГЕРБ.
  • 16
   Ай
   Айнур
   0 0
   10:04, 31 мар 2019
   Аз съм на 200 метра от последния блок на Бадема уж сме в регулация а няма канализация асфалт контейнери за смет а плащам данък 400 лв .РЗП 85 кв.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 12.11.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Динамичното развитие на проблемите ще ви постави в непривична ситуация. Мислете гъвкаво и не залитайте в крайности. С колегите не бива да споделяте всичките си вълнения. Ще предизвикате негативни обрати, от каквито нямате нужда сега. Обърнете внимание на семейството си. Там ще получите топлината, която ви липсва в живота.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Денят е благоприятен за бизнеса ви, не спирайте да работите, особено, ако договореностите ви са свързани със срокове и конкретни ангажименти. Споделяйте намеренията и чувствата си с човека до вас, това ще ви сближи повече и даде сили да се справите с всичко, без да усещате умората и напрежението.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Хубав и запомнящ се ден за представителите на знака. Всичко се получава дори по добре, отколкото сте го искали. Има от какво да сте удовлетворени. Чувствате се уверени и щастливи с пътя, който сте избрали. Близките ви много ви помагат в това отношение. Окончателно отпадат неизвестните около предстоящо пътуване в чужбина.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще бъдете еднакво активни в много посоки, защото сте в добра форма. Деловите представители на знака ще решават административни въпроси, имащи отношение към авторитетни институции. Отношението на другите към вас ще повиши собствената ви увереност и ще повярвате в творческите си и професионални възможности. Възползвайте се от момента.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Без излишен шум, целенасочено и не без доза самочувствие ще следвате програмата си. Очакванията ви са реални, скоро ще се поздравите с постигнати резултати, подобряващи позициите ви и не на последно място доходите. Привлечени сте от славата и колкото и да съзнавате, че е преходна не спирате да я желаете.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Успешно ще решите проблем, възпрепятствал досегашните ви отношенията с интимния партньор или друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени в изискванията си. Всеки има нужда от лично пространство, не натрапвайте своето. Стресът от деня компенсирайте в тиха, романтична обстановка вечерта.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Починете си и оставете настрана всички ангажименти, които могат да бъдат отложени. Притеснявате се излишно относно развитието на професионален въпрос, всичко ще приключи далеч по-лесно и по-скоро. Близък човек ви зарежда с настроение. Въодушевявате се от възможност, която откривате за двама ви.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Вслушайте се във вътрешния си глас и хоризонтите ще се отворят за вас. Прозорливостта ви ще се окаже полезна – нужна ви е повече свобода и финансова независимост. Здравословен проблем ще продължи да ви създава напрежение и е крайно време да отделите повече от времето си за себе си.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Възможни са затруднения в общуването, но бързо ще влезнете в общия тон и ще подобрите отношението си към детайлите. С цената на повече усилия ще намерите правилното решение на проблем, който ви притеснява. Настроението и самочувствието ви ще се подобрят от новостите, които предстои да научите.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Повечето от делата, които движите ще се развиват според очакванията и вложената в тях енергия. Успехите ви ще зависят най-вече от прецизиране на детайлите, в което по-добри от вас няма. Денят не е подходящ за започване на нови професионални задачи, за сметка на това ще бъдете вдъхновени за начало на нова интимна връзка.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Днешният ден ви предлага разнообразни възможности. За онези от вас, за които денят е работен ще има предостатъчно възможности за изява. Не се колебаете да излагате твърдо мнението си и сте готови да понесете последствията от тази си смелост. Имате шанса да възстановите добрите си взаимоотношения с човек, на когото държите. Не го пропускайте.
  12 ное 2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Усилията ви често остават неоценени, но не се чувствайте онеправдани, света ви възприема добре. Вярвайте, това, което очаквате ще дойде скоро. Бъдете търпеливи и продължавайте в същия дух. Радостни събития ще подобрят настроението ви и ще ви заредят с позитивна енергия.
  12 ное 2019
  Последни новини