От х:

Днес в x:

21 °C

В Хасково показват най-скъпия и най-едър папагал в света

  Изложба от пъстроцветни папагали бе показана във фоайето на читалище "Заря" в Хасково. Пернатите са собственост на Лилия и Христо Колеви, които показват част от колекцията си.

  В нея има около 30 екземпляра от 15 вида. В изложбата е най-скъпият и най-едър папагал в света - Хиацинтова ара. Той е мъжки и се казва Каспър. Дължината на тялото от главата до опашката стига до около 1 метър. Семейство Колеви го купили преди 2 години за 15 000 евро от ферма в Холандия.

  Най-новата придобивка в изложбата е Молуканско Какаду, който е от застрашен вид и е единственият в България, обясни Христо Колев. Шегувайки се той допълни, че днес на работа е женският екземпляр от този вид, а мъжкият останал да почива в базата им в минералбанското село Сусам.

  Вчера за първи ден на работа бил и Наско - от вида Зеленокрила ара, който също е от новите придобивки в изложбата. "Днес много не му се идваше на работа, изморява се бързо", шегува се Христо Колев и поясни, че името на папагала не е избрано случайно.

  Изложбата ще остане в хасковското читалище до 7 април, всеки ден от 10 до 19 часа. Предвидена е и томбола за посетителите като за целта е необходимо желаещите да попълнят талонче с имената и телефон за връзка. В последния ден от изложбата ще бъде избран късметлия, който ще получи папагал Слънчева аратинга.

  Семейство Колеви обмислят с част от средствата от изложбата да подкрепят благородна кауза.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пе
   Пеьо
   1 -16
   16:14, 8 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Ди
   Дидо
   6 -5
   17:22, 8 мар 2019
   Ще видят един Каспър ако хвръкне.
   • .
    .
    2 0
    00:11, 10 мар 2019
    Помисли отново дали папагал за 15 000 ще хвръкне ей така.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 20.09.2019

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Всичко, което не е спешно може да го отложите, давайки предимство на вече започнатите си задачи. С компромиси и чувство за хумор ще успеете да се споразумеете с онези, които предявяват претенции към вас. Делова среща ще ви направи по-гъвкави и активни, други ще проведат успешна търговска сделка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Запазвайки самостоятелността си ще работите за утвърждаване на авторитета и повишаване на финансите си. Превръщате се в обединителна фигура за много хора, но ви е трудно да го осъзнаете. Освободете се от всичко, което ви пречи да се чувствате свободни и живейте така, както разбирате.
  20.09.2019

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Потиснете раздразнението си, ако такова съществува и изяснете отношенията си с онези, с които имате противоречия. Нечие предложение ще ви заинтригува и с внимание ще подготвите следващите си действия, обвързващи ги с него. Погрижете се за отдиха си и укрепете силите си.
  20.09.2019

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Спокойно изчаквайте развитието на събитията и не прибързвайте в оценките и реакциите си днес. От правилното ви поведение ще зависят резултатите, както и безпрепятствената реализация на делата ви. В противен случай са възможни главоболия за в бъдеще. Занимания с приятни неща ще ви помогнат да се разтоварите от стреса.
  20.09.2019

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Време е да се порадвате на заслужен успех в резултат от дълъг и упорит труд. Старанието ви ще бъде щедро възнаградено. Споделете радостта си с любимия човек. Постарайте се да не разочаровате ваши близки, които много разчитат на вас по определен въпрос. Не се натоварвайте с работа вечерта, намерете време за почивка.
  20.09.2019

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Бъдете искрени пред себе си и назовете ясно целите си, какво искате и към какво се стремите. Това ще ви помогне да изградите нужната ви мотивация и да продължите напред. Успехите ви могат да бъдат в много посоки, от вас зависи да ги сътворите. Има кой да ви насърчи и погрижи за вас, позволете му да го направи.
  20.09.2019

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Дребни и приятни случки ще определят облика на дена ви. Ще ви занимават нещата от личния ви живот и всичко свързано с дома ви, семейството и духовните търсения. Очарованието на деня ще се затвърди и от вести, които ще получите от далече. Скорошно посещение на ваши близки ще ви хвърли в трескави приготовления.
  20.09.2019

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Повечето от вас прекарват в движение този ден, независимо с какво изберат да се заемат. Имате доста неща за вършене и предпочитате да не губите ценно време. Очаквате прекалено много от човек от обкръжението ви, но е твърде възможно той да не оправдае доверието ви. Направете приятна изненада на любимия човек днес.
  20.09.2019

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  В добро настроение сте и ще постигате желаните резултати. На моменти ще имате нужда от подкрепа, която няма да ви бъде отказвана. Приятно е с хората, които имате до себе си. Потърсете начин да им се отблагодарите. Увереността ви нараства и ще търсите нови предизвикателства.
  20.09.2019

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Днес са възможни изненади, някои от тях и приятни. Семейството ще ви занимава със своите проблеми и това допълнително ще внася напрежение в ежедневието ви. Нещата не са непоправими. Гледайте по-спокойно на случващото се. Желана среща ще ви помогне да се отпуснете и насочите мислите си в по-приятна посока.
  20.09.2019

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Проявете доброто в себе си и ще ви бъде по-лесно да общувате, работите и да се реализирате. Денят ще ви предложи добри възможности за изява на творческите ви търсения, късметът ще бъде с вас, стига да сте активни и да не проявявате не на място капризите си. Започната задача ще ви създаде повече грижи, но има защо.
  20.09.2019

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Инвестирайте свободните си средства в недвижими имоти. Вероятно днес някои от вас ще попаднат на изключително изгодна оферта. Ако нямате достатъчно пари за това денят ще ви зарадва с неочаквани финансови постъпления.
  20.09.2019
  Последни новини