От х:

Днес в x:

9 °C

В Хасково показват най-скъпия и най-едър папагал в света

  Изложба от пъстроцветни папагали бе показана във фоайето на читалище "Заря" в Хасково. Пернатите са собственост на Лилия и Христо Колеви, които показват част от колекцията си.

  В нея има около 30 екземпляра от 15 вида. В изложбата е най-скъпият и най-едър папагал в света - Хиацинтова ара. Той е мъжки и се казва Каспър. Дължината на тялото от главата до опашката стига до около 1 метър. Семейство Колеви го купили преди 2 години за 15 000 евро от ферма в Холандия.

  Най-новата придобивка в изложбата е Молуканско Какаду, който е от застрашен вид и е единственият в България, обясни Христо Колев. Шегувайки се той допълни, че днес на работа е женският екземпляр от този вид, а мъжкият останал да почива в базата им в минералбанското село Сусам.

  Вчера за първи ден на работа бил и Наско - от вида Зеленокрила ара, който също е от новите придобивки в изложбата. "Днес много не му се идваше на работа, изморява се бързо", шегува се Христо Колев и поясни, че името на папагала не е избрано случайно.

  Изложбата ще остане в хасковското читалище до 7 април, всеки ден от 10 до 19 часа. Предвидена е и томбола за посетителите като за целта е необходимо желаещите да попълнят талонче с имената и телефон за връзка. В последния ден от изложбата ще бъде избран късметлия, който ще получи папагал Слънчева аратинга.

  Семейство Колеви обмислят с част от средствата от изложбата да подкрепят благородна кауза.

  Анета Кутелова

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (3)

  • 1
   Пе
   Пеьо
   1 -16
   16:14, 8 мар 2019
   Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара натиснете тук
  • 2
   Ди
   Дидо
   6 -5
   17:22, 8 мар 2019
   Ще видят един Каспър ако хвръкне.
   • .
    .
    2 0
    00:11, 10 мар 2019
    Помисли отново дали папагал за 15 000 ще хвръкне ей така.

  Видеа по темата

  Хороскоп за 27.01.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Осигурявате си подкрепа за повечето си начинания през този ден, което ви стимулира да не се отказвате от нито едно от тях. Възможно е да срещнете трудности, но ако навреме ги споделите с околните, те ще намерят начин да ви съдействат. Бъдете по-деликатни в изказванията си относно въпрос, който особено вълнува ваш близък. Рискувате да го засегнете.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Едва ли ще позволите на някой около вас да ви притеснява освен, ако не се касае за нещо наистина важно. Имайте повече доверие на свой близък, което е решил да се заеме с нещо, което околните не одобряват. Радвате се на разбирателство в личен план. Отношенията ви с любимия човек напълно ви удовлетворяват.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Без да жалите силите си, ще се отдадете на поредното предизвикателство. Убедени сте в ползата от труда си и това ви мотивира допълнително. Ще ви потърсят за съвет и ще уважат мнението ви, което ще ви поласкае. Не пропускайте да уважите празника на близък човек, покажете му искреното си отношение към него.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  С компромис и такт ще успеете да овладеете конфликтна ситуация, която застрашава да развали настроението ви за целия ден. Заемете се с нещо, което отдавна отлагате и го довършете докрай. Имате нужда от уединение и почивка, така че избягвайте шумни събирания. Не се притеснявайте за отношенията си с любимия човек, заедно ще преодолеете изпречила се трудност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Настроенията ви днес се променят неочаквано и това едва ли ще се хареса на хората, с които прекарвате ежедневието си. Особено ако станат свидетели на избухливостта ви. Постарайте се да мислите позитивно и да не се отчайвате след първата несполука.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Очаква ви изпълнен с добро настроение ден. Заниманията ви ще са леки и не натоварващи. Успявате всеки спор да обърнете в шега, с което въздействате ободряващо на хората около себе си. На някои от вас им предстои пътуване, което ще бъде интересно. Обърнете повече внимание на децата днес.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Въпреки почивния ден посветете се на деловите си ангажименти и няма да съжалявате. Постигнатото днес ще бъде стабилна основа за бъдещото разрастване на фирмата ви. Освен това близките ви имат предостатъчно занимания днес и едва ли ви се разсърдят.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Постарайте се да не обръщате внимание на маловажните въпроси, с които се опитват да ви занимават околните. Ще ви се наложи да обърнете внимание на нещо, което може да ви помогне да свършите важен ангажимент далеч по-лесно. Контактите ви днес ще са много ползотворни. Постепенно придобивате нужната ви увереност.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Отдайте се на необходимата ви и заслужена почивка, освен, ако не решите да разнообразите деня си с кратко пътуване. Оставете ядовете за делника и бъдете внимателни, ако шофирате.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Денят ви ще бъде много приятен, най-вече поради успехите в личен план. Удава ви се шанса да зарадвате семейството си. Напоследък сте занемарили здравето си и това може да ви изиграе лоша шега. Полагайте повече грижи в тази насока.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Водолей Семейната среда е от особено значение за вас сега. Тонусът, с който тя ви зарежда ви е жизнено важен. Ще изпитате интересни преживявания, ако се включите в една нова група.
  27 яну 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Интересни събития свързани с ваши близки ще ангажират вниманието ви днес. Евентуалния им успех ви засяга непосредствено и ще доведе промяна на плановете ви за близките дни. Вие също можете да допринесете за него и най-вероятно няма да се колебаете дълго дали да го сторите. Оптимистичните ви очаквания са напълно оправдани.
  27 яну 2020
  Последни новини