От х:

Днес в x:

Строителните фирми под лупа за информационни табели на обектите

    Инспекциите по труда в цялата страна ще държат под лупа инвеститорите за информационните табели на строителните обекти. Инспекторите от Хасково също правят проверки и от обхожданията на строителните обекти общото впечатление засега е, че в голям процент или няма изобщо табели, а там, където те са поставени, информацията е оскъдна и не отговаря на изискванията. Контролът е мащабен и по-интензивен заради рисковия сектор.

    Един от източниците за идентификация на строителните обекти е информацията, която възложителят на проекта е длъжен да предостави от една страна в ИТ, а от друга да изпише и на информационната табела на работната площадка, обясни шефът на Инспекция в Хасково Кирчо Кирчев. Проверяващите често се ориентират именно по табелите за проверките си, посочи още той. Дата на откриването на строителната площадка, пълната информация по строителното разрешително, точният адрес, на който е обектът, данни за възложителя, за строителя и подизпълнителите, вида на на строежа, продължителността на работата, посочване на координатора по безопасност, планираният максимален брой на работещите на площадката, са задължителните компоненти, които трябва да присъстват в информацията.

    На инвеститорите, на чиито обекти са засечени липси в информационните табели, са дадени предписания. Кирчо Кирчев посочи, че целта е не на всяка цена крайната рестрикция, а довеждане до момент, в който на законовите изисквания са изпълнени.

    През изтеклият месец инспекторите по труда са регистрирали 320 нарушения в Хасковска област по трудовото законодателство. Липсата на гръмоотводи, недостатъчна осветеност в работните помещения, липса на лични предпазни средства, са най-честите, свързани с безопасните и здравословни условия на труд.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Ха
      Хаха
      8 0
      16:28, 28 ное 2018
      Кой гладник от общината разреши да се затвори цяла улица и да се отнеме от тротоара за обекта на снимките ?!?
      • Ас
        Аскувлия
        0 -1
        19:23, 28 ное 2018
        Но пък табела има. Значи всичко е законно.
    • 2
      Еж
      ежко
      5 0
      17:27, 28 ное 2018
      а кой продаде апетитното парцелче на бившата бензиностанция? Защо не направиха паркинг а жилищна сграда?
      Хасково е града с най тесни сокаци!
    • 3
      Ид
      идиотка
      0 0
      08:54, 29 ное 2018
      Парцелчето е продадено от много години от " Феодала",но той не даде разрешително за жилищна сграда.Така с течение на годините се препродава ,докато не стигна до ръцете на Марин Райчев и хоп" Стареца " му подписа да строи 5-6 етажна сграда.На кой му пука за затворената улица и поставените табели,нали те са силните на деня и правят каквото си искат. Жалко за "Стареца"!
    Последни новини