От х:

Днес в x:

Клуб по роботика в Математическата след успешен конкурс

Природо-математическата гимназия в Хасково”Акад. Боян Петканчин” се пребори за правото да създаде Клуб по роботика, след успешното участие в  конкурса по програма „Роботика за България“.

Общо 36 учители ще бъдат ментори на отбор по роботика в четвъртото издание на програмата. Те са разпределени в менторски екипи от по двама. Одобрените кандидати получат подкрепата да изградят отбор по роботика в училището, където преподават. Менторските екипи са от 18 училища от 16 различни населени места в страна.

Хасковските кандидати  са избрани сред 72 учители от 36 училища в цялата страна.

Още едно– Частният кръжок по програмиране в Свиленград „Киндер Кодер”.

На одобрените програмата ще предостави специализирано онлайн обучение и  онлайн за правилата на състезанието First Lego League, както и оборудване за дейността на един отбор по роботика и възможност да участие на отбора във финалния фестивал в София, при отлично представяне на регионалните състезания.

Целта на Програма „Роботика за България“ е да стимулира интереса на учениците към науката и технологиите. Програмата стартира през 2015 г., като до сега директно в нея са включени над 650 ученици от 36 населени места в цялата страна.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Още новини

Последни новини