От х:

Днес в x:

КАТ Хасково: Триногата ни не е извън строя, снима 150 нарушения дневно

    Изправната камера на КАТ-Хасково беше „изпратена на ремонт“. Това гласи публикация в trud.bg от вчера. “В момента извън строя са лазерните установки в Пазарджик и Хасково“, пише изданието и допълва, че 20 от общо 28-те камери в страната са дефектирали. За проблемите с триногите в страната потвърдил и шефът на Национална полиция старши комисар Христо Терзийски.

    Потърсен за коментар, началникът на Пътна полиция в Хасково главен инспектор Димо Чобанов категорично отрече в момента да има проблем с триногата в областния град и заяви, че камерата е изправна и ежедневно заснема по 150 превишения на скоростта. Приблизително толкова нарушения са констатирани и вчера, допълни той. Като потвърждение на думите му само вчера в социалните мрежи се появиха десетки любителски снимки на триногата, дебнеща по пътя Хасково-Димитровград. Чобанов все пак призна, че в началото на август е имало софтуерен проблем, който обаче е бил отстранен за два-три дни.

    Относно твърденията, че триногата, станала популярна сред шофьорите като „барбекю“, заснема нарушители само успоредно, но не и под ъгъл, Чобанов заяви, че това не е вярно и камерата е прецизна. Той допълни, че няма и грешки при автоматичното разпознаване на номера и се заснемат конкретните нарушители, а не съседни коли. Началникът на КАТ обаче допълни, че камерата не е пробвана на магистралата, където ограничението е 140 км/час и не успя да отговори дали тя фиксира нарушения при скорост над 130 км/час, каквито твърдения се появиха в публичното пространство.

    Модерните камери бяха доставени в 28-те областни дирекции на МВР в страната, като тази в Хасково беше пусната в действие в средата на април тази година. Общата сума за тях беше около милион и половина. Намеренията на ръководството на МВР в София са да бъдат закупени още 56.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Ме
      Местен
      42 -3
      12:34, 27 сеп 2018
      И пак много горди от полицията.
      Това че снимат 150 човека дневно с привишена скорост означава че 150 шофьора са опасни на пътя всеки ден. Е пак питам аз , не е ли по-добре да видим полицейска кола и да намалим от колкото да снима нарушителя и след 1 километър той да да блъсне някой?
      Или схемата е - слагаме камерите скришно на места , където не е опасно да се кара бързо и им взимаме парите.
      • +-
        +-
        10 0
        16:27, 27 сеп 2018
        Схемата е ясна - има камери, мрънкаме, няма камери, пак мрънкаме. И си караме както искаме.
    • 2
      Po
      Police man
      39 -3
      12:56, 27 сеп 2018
      На кой му пука за човешкия живот, важното е хазната да се пълни.То ако им пукаше, много бързо щяха да вкарат ред по улиците....
      • Ст
        странен
        12 -4
        13:13, 27 сеп 2018
        Той на него не му пука за живота му, на полицията да й пука? вие чувате ли се какво приказвае....
    • 3
      Гр
      Гражданин
      27 -2
      13:20, 27 сеп 2018
      Камери и радари трябва да има по всички кръстовища и прави улици,само това е решението. Да се спре лудото и безразсъдно шофиране в града.
      • Ми
        Миленката
        0 0
        11:53, 4 окт 2018
        Абе с антирадар имам обработени регистрационни табели имам лазерни диоди по колата имам я кажи ся и камери и радари важат ли не единственото нещо е че не карам като абдал с 80 в града като повечето аскоуууфлии
    • 4
      Сл
      случаен наблюдател
      9 -2
      17:29, 27 сеп 2018
      А сутрин няма нито един полицай до училищата да регулират движението.Или ако случайно има стоят за красота.А иначе се крием по храстите да снимаме . Станаха новите ;шумкари;.
    • 5
      12
      123
      2 -2
      22:25, 27 сеп 2018
      С парите от глобите да си купуват китки за гробищата ченгетата.Това не е полиция а рекетьори.
    Последни новини