От х:

Днес в x:

22 °C

Хасковлии проверяват за глоби в КАТ преди пътувания в чужбина

  Хасковлии се активираха да проверяват в КАТ дали са им наложени глоби. Причина за справките са предстоящи пътувания в чужбина и затягането на пътния контрол по границите на България, при което става невъзможно да напуснат страната с неплатени глоби.

  Някои от гражданите предпочетоха да направят проверката на място на гишетата в сектор „Пътна полиция“ в Хасково, нареждайки се на опашката сред чакащите за различни услуги, които стояха извън касовия салон заради въведените противоепидемични мерки. От КАТ - Хасково заявиха, че засега не е забелязано струпване на хора за проверка на глоби.

  Пътният контрол на българо-турската граница ще бъде затегнат от сряда. От 17-ти до 30-ти юни, на ГКПП „Капитан Андреево“ ще бъде осъществена тестова работа по линия на пътен контрол. Ще се проверяват всички влизащи и излизащи водачи и пътници. На границата пътни полицаи ще връчват електронни фишове на преминаващите, които трябва да платят в съответния срок. При констатиране на случаи на връчени и неплатени в срок глоби, ще бъдат съставяни актове и ще се отнема шофьорската книжка, а автомобилът ще се спира от движение докато се плати глобата, каза началникът на сектор „Пътна полиция“ в Хасково главен инспектор Димо Чобанов.

  Санкционираните ще могат да си платят глобата веднага на границата, където са осигурени три ПОС терминални устройства. Такива устройства са осигурени и в дежурната част във всяко едно Районно управление в Хасковска област и в цялата страна, където глобите могат да се платят и в извънработно време, включително в почивни и празнични дни. След заплащането на глобите книжката ще се връща и автомобилът може да продължи движение.

  Плащането на ПОС терминал се отразява в системата на КАТ на момента. Ако се извърши плащането по друг начин – чрез онлайн банкиране, Easypay, банка, преводът ще се вижда на по-късен етап, а не веднага след осъществяване на плащането, уточни Чобанов.

  Всеки водач може да направи проверка за дължимите глоби и в сайта на МВР тук. Необходимо е да се въведе номера на шофьорската книжка и ЕГН/ЛНЧ (личен номер на чужденеца). Онлайн справката е надеждна и няма разминаване. Такова може да се получи, ако се констатира нарушение непосредствено след това и водачът тръгне да излиза от България или не е било излязло наказателното постановление.

  „При заплащане на каквито и да е глоби трябва стриктно да се следи за правилното изписване на номера на електронния фиш“, предупреди още Чобанов. Той допълни, че се получава объркване, когато МПС-то е собственост на фирма и заплащането стане от физическо лице по ЕГН. Тогава се получава разминаване при постъпване на сумата и не се отразява в автоматизираната информационна система. В този случай излиза, че фишът не е платен. Когато глобата е на фирма, е необходимо за наредител да се посочи булстат. За да се направи корекция и да се отрази плащането, трябва да се подаде молба и да се направи справка за плащането на конкретния електронен фиш. Проверява се дали е постъпила сума, от кого е постъпила, за кой електронен фиш е.

  Проверка за невръчени глоби може да се направи също в Паспортна служба в Хасково, където има и ПОС терминал за плащане.

  Системата за неплатени глоби стартира на ГКПП „Калотина“ пилотно, а предстои да се внедри и на останалите КПП-та.


  Анета Кутелова

  Източник: Haskovo.NET

  Facebook коментари

  Коментари в сайта (18)

  • 1
   Пе
   Петра
   29 -8
   20:19, 15 юни 2020
   Пари трябват скоро ще има и такса дето дишаме. Като мълчи народа ще е така
   • Мо
    Може ли
    14 -2
    23:41, 15 юни 2020
    само криви глави и един пингвин на опашката
   • Go
    gost
    0 0
    17:17, 16 юни 2020
    Добре де, аз като си ходя в чужбина с хеликоптера, могат ли да ме спрат?
  • 2
   Ер
   Ерджан
   23 -6
   20:29, 15 юни 2020
   А, тези крадци от политическата класа .....
   Онези които крадат и грабят крупно -Плащат ли и те глобите си . Така както ние??
  • 3
   11
   11111
   19 -8
   20:37, 15 юни 2020
   Ще ходите в ЧУЖБИНА...не знаете ли че е противозаконно...то и тази наредба е противозаконна но е наша..на ГЕРБ...
  • 4
   X
   X
   27 -1
   21:57, 15 юни 2020
   Нищо ново в КАТ, навалица, опашки и микроби. Мизерна институция.
  • 5
   12
   123
   22 -7
   22:12, 15 юни 2020
   Пак гласувайте за ГРОБ . Измислят хиляди незаконни неща да ви дерат и тормозят. Като дойдат избирите не ходете запгъби и гласувайте за който да е но не за ГРОБ. да паднат гладниците алчни.
   • 12
    123
    5 -10
    22:38, 15 юни 2020
    няма за кого да се гласува Виж коментара
   • Пе
    петров
    8 -5
    10:36, 16 юни 2020
    А ти какво искаш---да правиш нарушения на пътя и да не плащаш.Голям си глупак.
  • 6
   Ko
   koko
   17 -4
   08:20, 16 юни 2020
   Мисля, че това е правилно.Направил си нарушение,плати си го.Надявам се да хващат и лудите румънци от дунав мост до маказа и на маказа плащане.Белкем се научат, че и в България има правила за движение.
   • Ам
    ами
    12 -1
    08:59, 16 юни 2020
    Не е проблема в плащането,проблемът е че те спират и ти казват имаш 20 лева глоба,вземамети книжката,пишем ти акт...това в коя държава го има?И то без да знаеш че преди 6 месеца си сниман някъде и не си уведомен.Лично аз всеки път се проверявам в този сайт на МВР и нищо не излиза,а накрая се оказа друга работата...Защо например не направят едно смс известяване както при банките?И който желае да си заяви,тогава няма да се налага висенето по опашки в жега и дъжд в кат,където един елементарен навес нямат,да не говорим за тоалетна за гражданите....
  • 7
   Де
   Денев
   12 0
   09:46, 16 юни 2020
   Аз също съм проверявал и ми излизаше че нямам задължения . На границата обаче излезе че имам . Как да им вярвам на ПОРТАЛА ? В действителност там излизат само задължения за които са те уведомили ( подписал си се ) но все още не си ги платил .
  • 8
   Бо
   Бойко Борисов
   8 -8
   10:22, 16 юни 2020
   Ще ви мачкам прост народе! Ще плащате ако искате да живеете, иначе умирайте. Американците са зад мен, също и ЕС, така че ще ви доя и стрижа колкото си искам.
   Не ми пука за вас! Вие сте страхливи и не можете да ме свалите. Още и още, ще затягам примката около вратовете ви, докато не унищожа и последния българин.
   Не забравяйте, че прякора ми е Бойко -БЪЛГАРОУБИЕЦА !!!
  • 9
   Ил
   Илия
   4 -6
   10:42, 16 юни 2020
   Боже Господи, прибери си вересиите. Не си плащат глобите, а ръсят злоба. Само така! А за шофиране без книжка - затвор!
  • 10
   Гр
   ГРАЖДАНИНА Х
   5 -5
   10:51, 16 юни 2020
   Аборигена си е абориген наредили се на опашка в КАТ при положение, че живеем в 21-ви век и може да си проверив глобите и от телефона и от компюутъра у дома. Явно на доста им липсва комунизма и реденето на опашки за всичко.
   • Ей
    Ей
    1 0
    19:25, 16 юни 2020
    Гражданино глупак,пак да ти кажа че можеш да провериш имаш ли за плащане САМО АКО ТИ Е ВРЪЧЕНА ГЛОБАТА!!!Така че проверявай колкото си искаш...съвсем друго е когато те спрат на пътя!!
  • 11
   Го
   гост
   8 0
   11:05, 16 юни 2020
   Глоби и фишове могат да се проверяват електронно с номер на шофьорска книжка и ЕГН,ама сайта нещо забива.Защо не си го оправят вместо хората да ходят до КАТ да се бутат по опашки ,нали се пазим от "КОВИД" да не ни хване,а иначе мислят как да тормозят народа!
  • 12
   14
   14/88
   5 0
   13:33, 16 юни 2020
   Хубав закон измислиха, само ГЕРБ !

  Хороскоп за 07.08.2020

  Хороскоп за Овен

  Овен
  Денят бележи материални придобивки и лични удовлетворения за много от вас. Доверието, с което ви приемат е напълно заслужено и самочувствието ви е оправдано. Запазете добронамереността си към всички от обкръжението ви, това ще ви помогне да се концентрирате върху важните за вас дела.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Телец

  Телец
  Романтичен флирт или друго нежно чувство ще ви направи по-внимателни към интимните ви партньори. Развитията ще са във ваша полза и бързо ще получите онова, към което се стремите. Други ще са погълнати от делови задачи, но не за дълго. С прагматичен подход ще пристъпите към работа, която ще приключите в рамките на деня.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Близнаци

  Близнаци
  Очаква ви ден, изпълнен с динамика и промени. Работата ви ще бъде свързана с множество срещи, в които вие сте водещата страна. Справяте се добре с тази роля, а и има хора, които ви оказват необходимата подкрепа. Не пренебрегвайте подробностите, на които ви обръщат внимание вашите колеги. В определен момент те могат да се окажат решаващи за нещо важно.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Рак

  Рак
  Ще останете доволни от професионалните си изяви днес. Повече съсредоточеност при работа свързана с пари. Възможни са измами и допълнително внимание ще бъде от полза. За някои изгодни предложения свързани с нова работа. Денят ще носи успех за всякакъв вид сдружения. Съвместните начинания се толерират.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Лъв

  Лъв
  Денят ви ще е успешен. За много от вас той се свързва с добри реализации, бизнесът ще ви донесе повече вълнения, но и финансови придобивки. Приятели от чужбина ще разнообразят ежедневието на някои от вас. Очаквана среща ще ви донесе положителни емоции, за други спокойна почивка.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Дева

  Дева
  Някои от вас съвсем основателно ще отделят повече време за подготовка на предстоящо събитие. Чувствате се достатъчно уверени в себе си, за да действате по собствено усмотрение. Моментът е подходящ за конкретни стъпки, така че не се колебайте. Време е да действате. Можете да напреднете в много кратки срокове.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Везни

  Везни
  Мнозина от вас ще съсредоточат усилията си към повишаване на квалификацията си. Това ще ги направи конкурентноспособни и по-успешни в професионалната им кариера. Не се лутайте в търсене на подходящо занимание, имате ясна цел – следвайте я. Една среща ще остави следа в живота ви.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Скорпион

  Скорпион
  Денят ви предлага доста разнообразни събития. На някои от вас може да се наложи да избират между няколко еднакво изкусителни възможности. Не се колебайте твърде дълго и се възползвайте изцяло от случая. Денят бележи и желано избавление от сърдечните терзания за мнозина от вас.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Стрелец

  Стрелец
  Днес е добре да владеете емоциите си и да подхождате трезво към задачите си. Здравето е възможно да ви създава проблеми. Любовният ви живот е наситен с вълнуващи преживявания и интересни разговори с вашата половинка.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Козирог

  Козирог
  Поставяйки разбирателството с другите, като водещо начало, ще прозрете, че съдбата ви толерира и дава привилегии. Това е верния път. Обстоятелствата ще бъдат във ваша полза и ще ви дадат възможности да погледнете на проблемите си от по-различен ъгъл, и да решите бързо загадката.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Водолей

  Водолей
  Избягвайте всякакви спорове днес, дори да сте сигурни в правотата си. Спокойствието взима връх над всичко и днес никой няма да е в състояние да ви изнерви.Отдайте се на любимото си занимание и не се занимавайте с чужди проблеми. Ще имате възможност да наситите душата си с хубави емоции, ако разбира се това ви вълнува.
  07 авг 2020

  Хороскоп за Риби

  Риби
  Овладейте емоциите си и се заемете сериозно със задачите си. Отдавате прекалено голямо значение на нечие поведение, а можете просто да го пропуснете покрай себе си. В същото време не бъдете недостъпни за човек, който ви показва добрите си чувства. Възможно е здравето ви да ви създаде грижи.
  07 авг 2020
  Последни новини