От х:

Днес в x:

Ментета тениски и маратонки за Германия спрени на „Капитан Петко войвода“

 
Превозът към Германия  на хиляди ментета -дрехи и спортни обувки е спрян от българските митничари на граничния пункт „Капитан Петко войвода“.
Контрабандните текстилни изделия и маратонки, носещи знаци на известни търговски марки, са разкрити от отдел „Митническо разузнаване и разследване" на Митница Пловдив във влизащ от Гърция камион с украинска регистрация.
Шофьорът на камиона, турски гражданин, е представил документи за превоз на употребявано лично имущество с крайна дестинация Германия. Вероятно е минал през гръцко-българската граница, за да избегне крутите проверки на турско-българската при ГКПП „Капитан Андреево“, предполагат познавачите.
Въпреки опитът за врътка на водача за по-леко преминаване в Европейския съюз обаче певозното средство е пролъчено с рентгенова апаратура, а при последвалата физическа проверка, при първоначалния оглед на товарното помещение, митническите служители установяват, че зад „тапа" от алуминиеви врати, дограми и ламиниран паркет са укрити кашони с текстилни изделия и спортни обувки. 
При последвалия щателен оглед в Митница Пловдив, митничарите се натъкват и на фабрично опаковани 26 413 тениски, бельо и маратонки. Всички носят обозначенията на 29 световноизвестни търговски марки.
 Стоките са задържани. Предприети са действия по установяване на обстоятелството дали стоките са фалшиви или оригинални. По случая предстои да бъде образувано административнонаказателно производство за контрабанда.
 Haskovo.net

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    S7
    S74LK3R
    7 -1
    16:40, 10 юли 2018
    Ся умниците ще ги нарежат, вместо да ги предоставят на домове за сираци или крайно нуждаещи се семейства(без мангусти).

Още новини

Последни новини