От х:

Днес в x:

МВР и областна администрация с акция за пътна безопасност през ваканцията

    Областна администрация съвместно с Областната дирекция на МВР в Хасково стартираха превантивна акция за борба с транспортния травматизъм при децата. Тя носи името „Ваканция. Да пазим децата на пътя“. Кампания беше представена днес от областния управител Станислав Дечев и директорът на МВР-Хасково старши комисар Ангел Цанков.

    Кампанията „Безопасно лято“ стартира именно днес – Деня на детето, който е първият почивен ден за учениците, които излизат във ваканция. Тя е насочена към децата и всички участници в движението.

    „Целта ни е да припомним на децата как трябва да се държат, когато са навън – когато играят, когато карат велосипед и когато са на улицата. От друга страна да призовем всички шофьори да бъдат по-внимателни на пътя“, каза Станислав Дечев. Той припомни, че в последно време имаше няколко тежки инцидента в областта и призова водачите да шофират безопасно, предпазвайки не само себе си, но и останалите участници в движението.

    При провеждане на акцията за пътна безопасност ще има засилено полицейско присъствие в районите около училищата, до приключване на учебната година. При проверките униформените ще акцентират на контрола на скоростните режими, използване на обезопасителни колани, използване на столчета за деца, заяви старши комисар Ангел Цанков. Той припомни, че през тази година са станали 14 тежки катастрофи в областта с 22-ма ранени и 4-ма загинали и допълни, че целта на акцията е именно предотвратяване на подобни случаи.

    В тази връзка са разпечатани 5000 листовки, които ще бъдат раздавани при извършване на рутинните проверки в областта от патрулите на КАТ. В инициативата се включи началникът на КАТ в областния град главен инспектор Димо Чобанов и пътни полицаи, които раздаваха листовки на спрелите за проверка водачи на автомобили по булевард „Стефан Стамболов“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Jo
      John
      8 0
      13:18, 1 юни 2018
      г-н Чобанов, кой ще състави акт на набора ти, за нарушение чл.113 ал.2 и ал.4 от Закона за движение по пътищата?

      кръшков, тъпия ти сайт защо не позволява съкращения?!
    • 2
      Го
      госпожа триногата
      6 0
      16:41, 1 юни 2018
      Рекет ще има за всички от сърце !
    Последни новини