От х:

Днес в x:

България е на трето място сред държавите в Европа по трафик на нейни граждани

Приблизително 10% от жертвите на трафик с цел сексуална експлоатация са деца, каза пред БНР прокурорът от Върховната касационна прокуратура Евгени Диков. Според него деца от България се извеждат в Европа за просия и джебчийство. България е на трето място сред държавите в Европа по трафик на нейни граждани. Белгия, Испания, Германия, Холандия и Франция се оказват крайните дестинации, към които се извеждат сънародниците ни с цел сексуална експлоатация. В световен план 80% от жертвите на трафик на хора са жени, които проституират. С цел търговия с плът обаче се извеждат и деца.
Прокурорът от Върховната касационна прокуратура Евгени Диков, който е експерт по противодействието на трафика на хора, разказа: По отношение на децата – те се явяват някъде около 10% от всички жертви, когато целта е сексуална експлоатация. Много случаи обаче има, когато децата се използват с цел принудителен труд и държане в принудително подчинение, които също са форми на трафика на хора.
През последните години бяха разбити няколко големи педофилски мрежи в Европа и Латинска Америка и все пак предоставянето на сексуални услуги, извършвани от деца, си остава доходоносен бизнес за организираната престъпност по цял свят.
Какви са хората, които стоят зад педофилски мрежи, обясни психологът Росен Йорданов.
Росен Йорданов: Буквално тези хора са обсебени. Към подобен род престъпления хората има все пак изключителна неприязън и на тях им се налага да действат в условията на изключителна конспиративност. Същевременно това създава изключителна близост между хора, които открият, че имат сходни интереси. Тези хора имат трайна тежка деформация на характера.
Йорданов беше категоричен, че и в момента у нас функционират педофилски мрежи.

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини