От х:

Днес в x:

Жената с нурофена: наглостта на фолкпевицата Диона

Диона е хваната да шофира под въздействието на наркотици, но отрича. Била пила нурофен. А същевременно войната по пътищата продължава. Но на нея ѝ е смешно и "дава газ". Мина Киркова за наглостта на една фолкпевица.

"По мои наблюдения вдига рейтинга с около 38%" - така фолкпевицата Диона отговаря на въпроса какво мисли за "хейта" по свой адрес, зададен ѝ в Инстаграм. А "хейтът" е вълната от недоволство, която се надигна срещу нея, след като през януари беше хваната да шофира под въздействието на наркотици. Резултатите бяха потвърдени и от кръвна проба.

За Диона обаче това е само повод за шеги. Въпреки че почти не минава ден, в който да не се говори за "войната по пътищата", изглежда, че щом носи "рейтинг", да шофираш дрогиран е просто повод за смях.

Наглост без граници

Диона не спира да се подиграва на случилото се в нощта на 23 януари. Тогава тя е задържана в Шесто районно управление в София, но е пусната под гаранция. Възползвайки се от факта, че полевите тестове за наркотици, които се използват в България, могат да дадат фалшиво положителен резултат, Диона веднага се оправда, че всъщност не е вземала наркотици, а е пила лекарства за грип. Пропуска се обаче фактът, че и кръвната ѝ проба потвърждава наличие на наркотични субстанции в организма ѝ.

Денислава Сашова, както е истинското име на Диона, обяви, че всъщност била пила нурофен - болкоуспокояващо, чиято основна съставка е ибупрофен. Това бързо се превърна в новата модерна шега в социалните мрежи. Още по-голям фурор предизвика снимка на певицата с колегата ѝ Константин, на която двамата позират с опаковка от лекарството. Самият фолкпевец Константин е собственик на заведение в София, където през 2016 година при полицейска акция бяха открити наркотици. Преди броени дни Константин публикува в Инстаграм клип, в който се случва следното: фолкпевецът е седнал в скъп автомобил, изведнъж отваря вратата му, а от него изпадат няколко опаковки нурофен, които той бързо прибира обратно. "Коце, Coldrex трябва ли ти?", коментира Диона под публикацията. 13 000 души са харесали шегата.

Наглостта на Диона не спира дотук, а продължава и с нова песен, чието заглавие е "Давам газ". За капак певицата се появи и в рекламен клип на автокъща - старозагорската "Лукс авто", в който стои зад волана на скъп автомобил. "А книжка?", пита потребител в ТикТок. Певицата отговаря, че имала шофьор. 

Кой носи вината

Диона очевидно се опитва да спаси имиджа си. И изглежда успява. Нито поканите ѝ за участия са секнали, нито договорът ѝ с продуцентската компания изглежда застрашен, нито последователите ѝ в социалните мрежи са намалели драстично. Не е ли редно обаче фолкпевицата да се извини, да се покае и поне да се престори, че оценява мащаба на проблемното си поведение? 

Редно е, разбира се. Но това не се случва.

Вината за омаловажаването на ситуацията, превърнала се в извор на шеги, носи не само Диона. Носят я сайтовете и медиите, които изреждат забавни факти за поредната "знаменитост", хваната дрогирана зад волана. Носят я онези, които продължават да я канят да пее в заведенията им - навярно защото сега е още по-популярна от преди. Носят я рекламодателите, които я пускат да седне зад волана на скъп автомобил, защото това ще вдигне и техния "рейтинг". Носят я всички, които си казват "Ами тук е така". И онези, които повтарят, че "няма лоша реклама".

А войната по пътищата продължава...

Тази неделя в столичния квартал "Младост" дрогиран шофьор блъсна чакащ на червен светофар автомобил. Мъжът от блъснатата кола е с опасност за живота. Тази история събужда спомените за подобни инциденти от последните години. За жалост обаче смехът около Диона и "Нурофена в кръвта ѝ" е далеч по-заглушителен от шума, който се вдига след подобни инциденти.

Източник: Дойче веле

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.

Още новини

Последни новини