От х:

Днес в x:

МВР Хасково със спецакция по Великден, дебнат за алкохол и дрога

Изображение 1 от 2

    От днес МВР Хасково стартира традиционната за дните около Великден акция за осигуряване на сигурността по празниците.

    В тази връзка за времето от 5 до 9 април ще бъде проведена специализирана полицейска операция „Алкохол и неправоспособност". Всички налични служители, отговарящи за безопасността на движението ще бъдат включени в нея, каза началникът на КАТ Хасково главен инспектор Димо Чобанов. Той поясни, че проверките ще се извършват предимно в тъмната част на денонощието главно по местата с концентрация на хора и пътни превозни средства - в района на църкви, увеселителни и питейни заведения.

    По време на акцията ще се следи и за други нарушения по Закона за движение по пътищата, като при установяване на такова, униформените ще бъдат безкомпромисни, категоричен е главен инспектор Чобанов. Приоритет обаче ще бъдат пробите за алкохол и проверките за неправоспособност, за които е предвидено сваляне на табелите на моторното превозно средство и временно прекратяване на регистрацията. Водачите, които откажат да бъдат тествани за употреба на алкохол и наркотици, пък ги грози глоба от 2000 лева и 2 години лишаване от право за управление на автомобил. Санкциите са предвидени в Закона за движението по пътищата, припомни главен инспектор Чобанов.

    С цел предотвратяване на набези е добре и гражданите да проявят самоинициативност. Специалистите по сигурността съветват гражданите при отсъствие през празнични дни да обезопасят жилищата си и да помолят съседи да наблюдават дома им срещу евентуално посегателство.

    През пролетните празниците зачестяват кражбите и измамите при търговия с животни. За да не ви измамят - предварително се осведомете за имената и номерата на автомобилите на купувачите, а при разплащането - проверете дали получените пари са истински.

    Служителите на “Охранителна полиция” насочват внимание и към очакваното интензивно движението по основните и второстепенни пътища в цялата страна, особено в пиковите часове. “Пътна полиция” ще предприеме допълнителни мерки за подобряване на организацията и безопасността на движението, най-вече при входно-изходните артерии. Допълнително полицейско присъствие ще бъде осигурено за подпомагане на движението в дните, когато хората напускат и се прибират в градовете.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (5)

    • 1
      Ди
      Димитров
      11 -3
      10:50, 5 апр 2018
      Господа полицаи, на Великден трябва да бъдем добри и смирени, а не пак да рекетирате гражданите. Засрамете се! Бог вижда всичко!
    • 2
      Ko
      Koko
      12 -2
      11:09, 5 апр 2018
      Вместо да рекетирате хората,що не хванете тия двамата дето избягаха от кафеза.....?
    • 3
      Оп
      оп
      7 -1
      13:01, 5 апр 2018
      Защото им е толкова капацитета на господата полицаи....
    • 4
      Ха
      Хаха
      3 -2
      13:27, 5 апр 2018
      Какъв рекет е да хванат някой пиян да кара ? Никога няма се управим ...
    • 5
      Ке
      Кенанския Маймун
      2 0
      13:28, 5 апр 2018
      МВР да държат под око и Форукома - да не вземе пинчерката Таня Захариева да скъса синджира и
      скочи на Кмето :))

    Случаен виц

    Последни новини