От х:

Днес в x:

Обследват за опасни язовири в Хасковско

Изображение 1 от 3

    Класификация и обследване на язовирите в страната, уточняване на собствеността и отговорността за всеки конкретен воден обект. Това са първите задачи, които предстои да бъдат изпълнени, веднага след приемането на промените в Закона за водите, свързани с управлението на водоемите. Това обсъдиха на среща днес областният управител на Хасково Станислав Дечев и председателят на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор Петър Горновски. В разговорите участваха още заместникът му ген. Кирил Войнов и главният секретар на ДАМТН Мима Чалева.

    В страната има над 6 600 язовира, а Хасковска област е първенец по брой водоеми – над 2 400. „За нас стопанисването на язовирите и безопасността на хората са от изключителна важност. Темата е много актуална за областта, затова се надявам с приемането на промените в Закона за водите, всички неясноти да бъдат отстранени. Така всеки собственик ще поеме отговорността за обекта си и ще гарантира сигурността на населението“, подчерта областният управител на Хасково Станислав Дечев.

    Съвсем скоро ще започне класификация на язовирите в страната. Те ще бъдат обследвани за сигурност и потенциална опасност. Промените в Закона до дни ще влязат в Парламента, а след приемането им вече ще бъде създадено Държавно предприятие, което ще стопанисва язовирите, за които общините не могат да се грижат, уточниха от ръководството на ДАМТН.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (4)

    • 1
      Хм
      Хм
      13 -1
      14:50, 4 апр 2018
      Интересно е какво ще стане с държавното предприятие, което стопанисва държавните язовири сега. И защо трябва да се прави ново, което ще дублира функциите на работещото такова с персонал, техника и специалисти :(
    • 2
      ИА
      И аз питам
      10 0
      19:40, 4 апр 2018
      Й да питаш няма кой да ти каже.
    • 3
      Ма
      мастикаджия
      9 -1
      20:15, 4 апр 2018
      Тоя ,с умния поглед,що си носи часовника на дясната ръка? Джендър?
    • 4
      Пр
      Предложение
      2 0
      08:44, 5 апр 2018
      Независимо от големия брой водоеми, решението е едно и е много просто и лесно-водоем или язовир който няма собственик да бъде изпускан, така тези води няма да се явяват опастност за населението - действайте!

    Още новини

    Последни новини