От х:

Днес в x:

Шофьори раниха двама пешеходци, спипаха младеж без книжка

Двама възрастни пешеходци пострадаха при пътни инциденти в Харманли и Димитровград, съобщиха от областната дирекция на МВР.

83-годишен пешеходец е ранен при катастрофа на улица „Христо Смирненски“ в Града на Белоногата, малко преди 10 часа вчера. Старецът е блъснат от водач на лек автомобил Ситроен, който шофирал на задна. От удара пешеходецът е с контузна рана на лицето и лека форма на мозъчно сътресение, без опасност за живота, оставен за наблюдение в „Хирургично отделение“ на МБАЛ Харманли.

Другият пострадал пешеходец е 83-годишна жена, която около 19 часа вчера пресичала неправилно по булевард „Раковски“ в Димитровград. Тя е блъсната от 22-годишен водач на БМВ, който завивал наляво, влизайки в бензиностанция. Навлязъл в насрещната лента и ударил неправилно пресичаща на необозначено място старица. Пострадалата е с рана на клепач. След обработка е оставена за наблюдение в местната болница.

През изминалото денонощие е спипан 23-годишен младеж от село Железино да шофира лек автомобил Мерцедес в срок на изтърпяване на принудителна административна мярка за временно отнемане на шофьорска книжка. По случая е започнато бързо производство Районното полицейско управление в Ивайловград.

Haskovo.net

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Пе
    Петров_1510914082
    3 -3
    12:21, 17 ное 2017
    В Хасково масово се нарушава ПДУП от водачите на мпс и не се дава предимство на пешеходците на пешеходни пътеки.Даже пешеходните пътеки се превърнаха в най опасните места за пресичане.Полицаите не следят за това.Умолявам сайта Хасково нет.Пишете за тези нарушения.Снимайте и публикувайте нарушителите.Алармирайте контролните органи да засилят контрола.Много е опасно да се пресича на пешеходна пътека.Дано не се случва но всеки момент може да ни сполети извънредно произшествие.
  • 2
    Во
    водач на мпс
    4 -1
    15:28, 17 ное 2017
    Уважаеми г-н Петров,не желаех да се включвам, но поради работата си имам много градско всеки ден.Омръзна ми да гледам самонадеяни хора как пресичат без да погледнат дори в нужната посока. Говорещи по телефон, слушащи музика със слушалки на ушите.Автомобилите имат спирачен път, който не зависи от добрата воля на водача.Особенно актуално е това при сегашното време- ръми, кал, не е измит пътя още от дъжд и се пързаля.А идва и по- лошо време.Мислят се за свещенни крави вероятно, но не сме в Индия.А те и кравите спокойно се движат, не изкачат пред автомобилите.Затова като стане беля, като започнат да смятат време за реакция, спирачен път, коеф. на сцепление , и се оказва,че пешеходецът е бил в опасната зона.Затова и даже при смъртни случаи на пешеходна пътека е нямало осъдителни присъди поради тази причина.Извън работно време се движа изключително пеша.Ами не притичвам пред автомобилите и много лесно спирам, не съм тон и повече. Вие създавате излишно самочувствие на пешеходците и ще ги подведете!
Последни новини