От х:

Днес в x:

Консулът на Турция: Хасково отваря най-голямата ни врата към Европа

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев и кметът Добри Беливанов приеха днес генералния консул на Република Турция в Пловдив Хюсейин Ергани. Турският дипломат се срещна с двамата местни управници поотделно, при което бяха разисквани въпроси, свързани с бъдещо сътрудничество между общини от  България и Турция.

    Ергани заяви пред губернатора, че Хасково има специално място в двустранните отношения, защото област Хасково отваря най-голямата врата към Европа за Турция. „Все по-голям брой турски туристи идват във Вашата област през почивните дни, все повече хасковски семейства отиват на пазар в близкия град Одрин. Това са позитивни тенденции, които трябва не само да бъдат запазени, но и доразвити“, заяви генералният консул Хюсейин Ергани. Дипломатът подчерта, че тракийския регион е сърцето на турската икономика, най-мащабните инфраструктурни проекти се реализират там, най-сериозните инвестиции в областта на логистиката са направени вече. „Затова е от взаимна полза бизнес-връзките между двата региона да продължат и да се доразвиват“, подчерта турският дипломат.

    Той и областният управител на Хасково разговаряха още за стимулирането на българския бизнес, и в частност на местния, след разрешаването на износ на месо от България за Турция. Двамата стигнаха до идеята за организиране на форум на високо ниво между турския и българския бизнес за реализиране на реални проекти в интерес на хората от двете страни на границата.

    Областният управител на Хасково Станислав Дечев сподели, че е удовлетворен, че по основните въпроси на двустранното сътрудничество мненията им съвпадат.

    Беливанов и Ергани пък се обединиха около мнението, че близкото разстояние между община Хасково и Турция е предпоставка за много по-интензивни контакти, които биха били в полза на хората и от двете страни на границата.

    Haskovo.net 

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (9)

    • 1
      Лю
      Любопитен
      20 -2
      17:41, 16 ное 2017
      Интересно ми е коя забележителност посещават турските туристи в Хасково, че и аз да водя моите гости като дойдат? Само да не се изложим!
      • Уч
        Участващ
        6 0
        09:07, 17 ное 2017
        Води ги направо в Свиленград! Казина (31 броя - отварят се нови две) и нощни клубове и друг занаят пълнят града със съседи още от четвъртък вечерта. За уикенда не се намират места в хотелите. Градът се къпе в неонови светлини. Случи ли се джакпот, дори и късно, има фойеверки. Демек малък Лас Вегас. Много хора са готови да поставят портрети на Ердоган заради забраната на хазарта в Турция. С една дума - алъш-вериш с пълна сила, и то без всякакви началства и дипломати...
    • 2
      Лю
      Любо
      9 -14
      18:24, 16 ное 2017
      Турция вече официално показва, че ни завзема. Виж коментара
    • 3
      Ем
      емо
      13 -9
      18:29, 16 ное 2017
      нека идват и без това не останаха хора
    • 4
      Ха
      Хасан Топузлу
      18 -8
      19:41, 16 ное 2017
      Не искаме диктаторската Ердогановска политика да се намеси в града ни.
      Не се бъркайте на чужда работа.Като гражданин с турски произход-роден съм в Р.България съм против тази политика.
    • 5
      То
      Тодоров
      4 -4
      20:13, 16 ное 2017
      Празнословия ..............................
    • 6
      Мм
      ммдааа
      9 -3
      09:50, 17 ное 2017
      свършиха с Кърджали - вече го завладяха и не им е достатъчен. Гледат към нас. Да ви кажа ли как завладяха Кърджали и областта? Преди 70 години Кърджали е бил български град без турско население. Народната власт изселва в селата наоколо турски семейства които раждат по десетина деца, а българите 2-4. Младите отиват в града да работят по фабриките както беше нормално едно време и града започва да се променя. Идва 10.11.1989г. и с нея и новите тенденции. 2000г. навлезе неосмонизма и новата доктрина която въведе беше, следната: Турчин независимо къде се намира не наема работа българин! Така осигурява работа ипреххана сама на мюсюлмани. Турчин собственик на магазин не зарежда от български снабдител и производител! Така елиминираха българските производители които изгубиха пазара си и почнаха да фалират един пре друг. Накрая младите българи бягат в Пловдив. Масово си продават имотите и бягат. Казват, че да си българин в Кърджали не можеш да си намериш работа чудо да е. Това е истинската опасност. Вълци в овча кожа!
      • Къ
        Кърджалиец
        3 -1
        11:53, 17 ное 2017
        Подобно скудоумие може да роди само главата на катър! Откакто съществува Кърджали едва 300 г. е в пределите на българската държава. Когато ген. Делов присъединява Кърджали, само две села са с българи (едното остана под язовира). В Кърджали ние не се делим чак толкова, делят ни инеците като теб отвън и домораслите полуграмотни политици. Българите основно са в държавните структури - общо имат по-добро образователно ниво. Всички големи предприятия се ръководят от българи. Останалите пък са в строителството, търговията и услугите. Никой не е успял да превземе нищо, но военното и ченгеджийко присъствие във всяко село и паланка ги няма вече. Не се търпи и чак таково поведение, както например, в някои северни райони на страната.
    • 7
      Ал
      Аллчен
      5 0
      11:22, 17 ное 2017
      Ти остави турците, а гледай как ще се справиш със ромите дето още на 15год стават майки до 50год. имат по 10 деца, турците работят, а ромчетата ги храниш ти!
    Последни новини