От х:

Днес в x:

Купуват 3 пикапа и 36 комплекта екипировка за хасковската пожарна

Изображение 1 от 3

    Областната противопожарна служба в Хасково ще получи нова техника и оборудване. Ще бъдат закупени и доставени 3 пикапа за бързо реагиране при горски пожари и 36 комплекта лична предпазна екипировка. Те ще бъдат разпределени според необходимостта в различните районни служби.

    Това стана ясно при представяне на проект „Повишаване на оперативния капацитет при горски пожари и подобряване превенцията от бедствия“, финансиран по програмата за трансгранично сътрудничество България – Турция.

    Той се изпълнява чрез партньорство между службите в Хасково и турския град Одрин.

    На първия брифинг по проекта в конферентната зала на хасковски хотел присъстваха двама представители на Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението“ - Юлиян Грънчаров и Стефан Стефанов, който е и ръководител на проекта, началникът на хасковската противопожарна служба комисар Николай Вълчев и началникът на районната противопожарната служба гл. инспектор Митко Чакалов, шефът на противопожарната служба в Одрин Айдън Баскак и началникът на международни проекти в турския град – Ебру Караджа.

    „Смятам, че проектът ще допринесе много за гражданите на Хасково и Одрин. Надявам се, че стартираме нещо полезно, от което ще видим резултата догодина“, коментира комисар Вълчев.

    Стефан Стефанов пък поясни, че предстои да се изгради и обучителен център в Хасково за деца, които ще бъдат възпитавани за превантивна противопожарна дейност. Той ще се помещава в сградата на бившата „Гражданска защита“.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Видеа по темата

    Последни новини