От х:

Днес в x:

13 °C

3 бона глоба за „Неохим“ от РИОСВ в Хасково за замърсяване на р.Марица

Текуща санкция от 3477 лв. на месец ще плаща заводът за производство на изкуствени торове „ Неохим“ за замърсяване на водите на р. Марица. Торовият гигант е глобен от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Хасково за изпускането на отпадъчни води в реката, които не отговарят на индивидуалните емисионни норми в Комплексното разрешително.

Експертите от Регионалната екоинспекция са извършили през май 140 проверки на 138 обекта. В отчета й са посочени 48 предписания, които са дадени за отстраняване на констатираните при проверките нарушения. За месец време са съставени 7 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 5800 лв.
Сред издадените наказателни постановления има и за Винарската изба край село Мезек, която е санкционирана за изпускане на отпадъчни води над нормите в дере в приток на р.Марица. Фирмата е санкционирана и в предходни години за нарушения, водещи до замърсяване на водите, обясниха от РИОСВ-Хасково.  С наложена еднократна санкция за 175 лв. е Пивоварен завод в Хасково за изпускане на отпадъчни води в Терс дере, които не отговарят на нормите в разрешително си. 
Млекопреработвателно предприятие в Хасково също е с акт през май. Той е за неизпълнение на дадено предписание за сключване на договор с ВиК за отвеждане и пречистване на отпадните води. Междувременно обаче предписанието е изпълнено и отпадъчните води, които за известен период са изтичали в р.Хасковска, без пречистване, вече са включени в довеждащия колектор към ГПСОВ – Хасково.

Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на обща стойност 8695 лева.

Красимира Славова

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Хъ
  Хъкълбери Фин
  6 -2
  19:23, 9 юни 2017
  Много бе! Да бяха вдигнало глобата с още 20 лева барем! Тц Тц Тц
  • 00
   0010
   7 -2
   19:44, 9 юни 2017
   Трагедия . Че то джобните на шефа на Неохим са доста повече .
 • 2
  A
  a
  3 0
  09:41, 10 юни 2017
  брее,ами то сега бирената с тази глоба....175 лева,много бе!!!,да вземат да обжалват,да не вземат да фалират сега ей!
 • 3
  До
  докога
  2 -1
  19:52, 10 юни 2017
  РИОСВ е с изненадваща реакция. Значи за рибите водата трябва да е чиста, но за хората водата може да е с арсен, уран и алфа лъчение. Та хората значат по-малко и от рибите. Къде са глобите за превишените норми, за неспазване на договорите за чиста питейна вода от доставчика - В и К Димитровград. Има ли санкционирани, каква е отговорността на кмета който излъга, че всичко е нормално? Защо не е привикан от прокуратурата. Защо не е потърсена съдебна отговорност от управителя на В и К, който смесва водата в Меричлери и я предоставя с арсен на жителите. Защо РИОЗ не спре добиването на вода в ПС които са без Разрешително за водоползване и разрешава доставянето и на потребителите. Защо Басейнова дирекция си затваря очите за ПС без учредена СОЗ. Защо ?

Хороскоп за 22.01.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес имате доброто желание да приключите успешно с всичките си ангажименти, друг е въпросът дали ще дадете всичко от себе си това да се случи. Имате шанса да постигнете добри резултати, в определени моменти ще ви се наложи да разчитате на отделни хора.
22 яну 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Днес действате извънредно рационално и това много ви помага с каквото и да се захванете. Изпипвате всяка подробност и получавате перфектни резултати. Внимавайте обаче в отношението си с околните, възможно е неволно да нараните някой.
22 яну 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Добре ще е днес ако не давате твърде много воля на емоциите си, тъй като това може да се окаже пречка в контактите ви. Близък човек ще успее да внесе уравновесеност в ситуация, в която попадате. Отношенията с любимия човек са чудесно, радвате се на взаимни чувства. Поставяте си доста висока цел за изпълнение, което е възможно да ви затрудни.
22 яну 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Общуването с човек, към когото изпитвате добри чувства ще подобри настроението ви, освен, че ще го спечелите за своя идея. Във възможностите ви е заедно да постигнете обща цел. Вдъхновени ще преодолеете всичките си затруднения днес и ще се радвате на споделено внимание вечерта.
22 яну 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Живейте с повече увереност в себе си. Не позволявайте да ви потискат нечии чужди комплекси. Освободете се от привързаностите си, ако търсите щастието. Правете нещата, от които ще получите удовлетворение. Постигнатото ще ви направи по-смели, дръзки и вдъхновени. Ще поставите началото на бъдещите си успехи.
22 яну 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Неразбирателството с някой днес може да се превърне в конфликт. Станете по-отстъпчиви и най вече потърсете начини, които ще ви помогнат да се отпуснете. Не забравяйте за дадената си дума, защото по нейното изпълнение ще съдят за вас. Ако можете да обновите гардероба си ще се почувствате чудесно.
22 яну 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Ще намерите решение по въпрос, превърнал се в проблем в отношенията с интимния ви партньор или с друг близък човек. Атмосферата ще стане по-приятна, ако не бъдете толкова припрени и разведрите обстановката с чувството си за хумор. Всеки има нужда от лично пространство, уважавайте чуждото и не натрапвайте своето.
22 яну 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Добре се справяте със служебните си задължения и съвсем основателно ще получите подобаващото признание. Колебаете се, не сте сигурни как точно да действате. Изчакайте особено ако се отнася до делови начинания.
22 яну 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Ще ви се наложи да се смирите и да потърсите услугите на някого, когото сте пренебрегнали в миналото. Потиснете гордостта си и протегнете ръка за прошка, всички ще останете доволни. Правете добро и ще срещате признателност и радост в очите на хората. Ще се почувствате привлечени от нова личност и в душата ви ще заискри пламъчето на любовта.
22 яну 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Нечие мнение ще предизвика у вас противоречиви чувства. Няма да скриете разочарованието си или напротив, възхищението си от човека, дръзнал да сподели разбиранията си. Бизнес-предложение ще ви накара да планирате следващия си ход.
22 яну 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
Съсредоточеността в работата ще ви спести странични проблеми. Денят е подходящ за планове в професионалната сфера. В близките дни се очертават интересни събития, с чиято помощ може да ускорите постигането на нещо важно за вас. Създайте си повече радости и отворете сърцето си за любов.
22 яну 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Ще се вълнувате от предстоящо събитие и ще търсите начини как да избегнете финансова зависимост от някого. Съдбата сама ще ви предложи вариант, и ще си признаете, че по-добър не би могло и да бъде. Помощта на близък човек ще бъде неоценима за вас, намерете начин да му го покажете.
22 яну 2020
Последни новини