От х:

Днес в x:

28 °C

3 бона глоба за „Неохим“ от РИОСВ в Хасково за замърсяване на р.Марица

Текуща санкция от 3477 лв. на месец ще плаща заводът за производство на изкуствени торове „ Неохим“ за замърсяване на водите на р. Марица. Торовият гигант е глобен от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Хасково за изпускането на отпадъчни води в реката, които не отговарят на индивидуалните емисионни норми в Комплексното разрешително.

Експертите от Регионалната екоинспекция са извършили през май 140 проверки на 138 обекта. В отчета й са посочени 48 предписания, които са дадени за отстраняване на констатираните при проверките нарушения. За месец време са съставени 7 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 5800 лв.
Сред издадените наказателни постановления има и за Винарската изба край село Мезек, която е санкционирана за изпускане на отпадъчни води над нормите в дере в приток на р.Марица. Фирмата е санкционирана и в предходни години за нарушения, водещи до замърсяване на водите, обясниха от РИОСВ-Хасково.  С наложена еднократна санкция за 175 лв. е Пивоварен завод в Хасково за изпускане на отпадъчни води в Терс дере, които не отговарят на нормите в разрешително си. 
Млекопреработвателно предприятие в Хасково също е с акт през май. Той е за неизпълнение на дадено предписание за сключване на договор с ВиК за отвеждане и пречистване на отпадните води. Междувременно обаче предписанието е изпълнено и отпадъчните води, които за известен период са изтичали в р.Хасковска, без пречистване, вече са включени в довеждащия колектор към ГПСОВ – Хасково.

Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на обща стойност 8695 лева.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Хъ
  Хъкълбери Фин
  6 -2
  19:23, 9 юни 2017
  Много бе! Да бяха вдигнало глобата с още 20 лева барем! Тц Тц Тц
  • 00
   0010
   7 -2
   19:44, 9 юни 2017
   Трагедия . Че то джобните на шефа на Неохим са доста повече .
 • 2
  A
  a
  3 0
  09:41, 10 юни 2017
  брее,ами то сега бирената с тази глоба....175 лева,много бе!!!,да вземат да обжалват,да не вземат да фалират сега ей!
 • 3
  До
  докога
  2 -1
  19:52, 10 юни 2017
  РИОСВ е с изненадваща реакция. Значи за рибите водата трябва да е чиста, но за хората водата може да е с арсен, уран и алфа лъчение. Та хората значат по-малко и от рибите. Къде са глобите за превишените норми, за неспазване на договорите за чиста питейна вода от доставчика - В и К Димитровград. Има ли санкционирани, каква е отговорността на кмета който излъга, че всичко е нормално? Защо не е привикан от прокуратурата. Защо не е потърсена съдебна отговорност от управителя на В и К, който смесва водата в Меричлери и я предоставя с арсен на жителите. Защо РИОЗ не спре добиването на вода в ПС които са без Разрешително за водоползване и разрешава доставянето и на потребителите. Защо Басейнова дирекция си затваря очите за ПС без учредена СОЗ. Защо ?

Хороскоп за 28.09.2020

Хороскоп за Овен

Овен
Днес ще се наложи да проявявате съобразителност и достатъчно комбинативност, за да постигнете целите си. Вие сте чаровни и привлекателни, и в определени моменти можете да разчитате и на това. Може би трябва да промените част от стратегията си по отношение на дадена личност, за да привлечете интереса й.
28 сеп 2020

Хороскоп за Телец

Телец
Не си пилейте силите и енергията в неясни и мъгляви възможности. Насочете вниманието си към важните моменти от дейността си. Работата ви с документи изисква повишено внимание, но ще ви осигури добри резултати във финансовата сфера. Ще ви занимават проблемите на близките ви и с подкрепата си ще им бъдете полезни.
28 сеп 2020

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Не се притеснявайте за времето си днес, ще ви стигне за всичко, което планирате. За сметка на заетостта си ще повишите финансите, бъдете доволни и не проявявайте излишно капризите си. Прибързаните решения не са препоръчителни, с тях рискувате да сгрешите. Бъдете толерантни към онези, които понасят обратите в настроенията ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Рак

Рак
Ако изпитате затруднения в работата си не се притеснявайте да потърсите подкрепа. Новини и предложения за нова работа ще зарадват други от вас. Достатъчно време сте посветили на конкретна задача, за да се отказвате от нея вече накрая й. Ще обновите връзката си с интимния ви партньор, преоткривайки в него нови качества.
28 сеп 2020

Хороскоп за Лъв

Лъв
Ще срещнете добър прием днес сред колеги и клиенти. На предложенията ви ще се погледне благосклонно, предвид доказани качества и успехи. Самочувствието ви ще се подхранва и от споделените с партньора ви чувства. Връзката ви е силна и стимул за развитието ви. Ако търсите работа ще получите интересно предложение.
28 сеп 2020

Хороскоп за Дева

Дева
Денят ще ви донесе много поводи за радост в личен и делови план. Прибързаните решения днес едва ли ще са най-удачното средство за действие. Нужна ви е по-дълготрайна стратегия, съгласувана с екипа ви.
28 сеп 2020

Хороскоп за Везни

Везни
Поставяте си високи цели и в определени моменти ще трябва да забавяте темпото, което налагате, за да успявате. Една приятна изненада от любимия ви човек. Споделете вечерта си с него и бъдете на място, което ще ви помогне да се отпуснете. Вашата духовна и емоционална същност има нужда от усамотяване.
28 сеп 2020

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Ще ви се наложи да направите важен избор. Имате възможност да решите важен за вас въпрос, затова не отлагайте. Колкото по-бързо това стане факт, толкова по-добре ще бъде за вас. Печелите доверието на човек от обкръжението си. Не прибързвайте с изводите относно дадено събитие.
28 сеп 2020

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Работейки с желание и хъс за победа, ще имате отлични резултати. В тази връзка ще се постараете да приобщите към идеите си и други, като ги насърчите да се включат и покажат уменията си. Някои от вас ще поставят началото на нова дейност. Дайте си и почивка, имате нужда от нея.
28 сеп 2020

Хороскоп за Козирог

Козирог
Недоразуменията на работното място все повече ви отегчават и след последните събития ще започнете да мислите за промяна. Неудовлетвореността ви ще е подсилена и от странични фактори, подканящи ви недвусмислено към действия. Преди да вземете окончателно решение се посъветвайте с най-близките си хора.
28 сеп 2020

Хороскоп за Водолей

Водолей
За да успеете при заплетена ситуация се въоръжете с търпение и вложете повече усилия. Ще се справите, но за в бъдеще бъдете толерантни към колегите и партньорите, а също и към по-младите. Ще се изнервите от разногласията в интимните отношения, но може би така узрявате и двамата. Или пък ще стигнете до извода, че противоречията са преодолими.
28 сеп 2020

Хороскоп за Риби

Риби
Изключително толерантни сте с хората около вас. От това само можете да спечелите. Здравословното ви състояние е добро и не бива да се тревожите за дреболии. Помислете как можете да повишите тонуса си. Очаква ви интересна среща с човек, към когото отдавна се стремите. Имате късмет.
28 сеп 2020
Последни новини