От х:

Днес в x:

5 °C

3 бона глоба за „Неохим“ от РИОСВ в Хасково за замърсяване на р.Марица

Текуща санкция от 3477 лв. на месец ще плаща заводът за производство на изкуствени торове „ Неохим“ за замърсяване на водите на р. Марица. Торовият гигант е глобен от Регионалната инспекция по опазване на околната среда и водите-Хасково за изпускането на отпадъчни води в реката, които не отговарят на индивидуалните емисионни норми в Комплексното разрешително.

Експертите от Регионалната екоинспекция са извършили през май 140 проверки на 138 обекта. В отчета й са посочени 48 предписания, които са дадени за отстраняване на констатираните при проверките нарушения. За месец време са съставени 7 акта, наложени са 2 санкции и са издадени 4 наказателни постановления на обща стойност 5800 лв.
Сред издадените наказателни постановления има и за Винарската изба край село Мезек, която е санкционирана за изпускане на отпадъчни води над нормите в дере в приток на р.Марица. Фирмата е санкционирана и в предходни години за нарушения, водещи до замърсяване на водите, обясниха от РИОСВ-Хасково.  С наложена еднократна санкция за 175 лв. е Пивоварен завод в Хасково за изпускане на отпадъчни води в Терс дере, които не отговарят на нормите в разрешително си. 
Млекопреработвателно предприятие в Хасково също е с акт през май. Той е за неизпълнение на дадено предписание за сключване на договор с ВиК за отвеждане и пречистване на отпадните води. Междувременно обаче предписанието е изпълнено и отпадъчните води, които за известен период са изтичали в р.Хасковска, без пречистване, вече са включени в довеждащия колектор към ГПСОВ – Хасково.

Събраните суми от санкции и наказателни постановления, включително за предишни периоди са на обща стойност 8695 лева.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

 • 1
  Хъ
  Хъкълбери Фин
  6 -2
  19:23, 9 юни 2017
  Много бе! Да бяха вдигнало глобата с още 20 лева барем! Тц Тц Тц
  • 00
   0010
   7 -2
   19:44, 9 юни 2017
   Трагедия . Че то джобните на шефа на Неохим са доста повече .
 • 2
  A
  a
  3 0
  09:41, 10 юни 2017
  брее,ами то сега бирената с тази глоба....175 лева,много бе!!!,да вземат да обжалват,да не вземат да фалират сега ей!
 • 3
  До
  докога
  2 -1
  19:52, 10 юни 2017
  РИОСВ е с изненадваща реакция. Значи за рибите водата трябва да е чиста, но за хората водата може да е с арсен, уран и алфа лъчение. Та хората значат по-малко и от рибите. Къде са глобите за превишените норми, за неспазване на договорите за чиста питейна вода от доставчика - В и К Димитровград. Има ли санкционирани, каква е отговорността на кмета който излъга, че всичко е нормално? Защо не е привикан от прокуратурата. Защо не е потърсена съдебна отговорност от управителя на В и К, който смесва водата в Меричлери и я предоставя с арсен на жителите. Защо РИОЗ не спре добиването на вода в ПС които са без Разрешително за водоползване и разрешава доставянето и на потребителите. Защо Басейнова дирекция си затваря очите за ПС без учредена СОЗ. Защо ?

Хороскоп за 28.01.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Професионалните ви ангажименти да ви занимават и през почивните дни. Това едва ли ви изненадва и още по-малко разочарова. Работата ви носи удовлетворение, пък и не е толкова натоварена, колкото интересна. Посветете й се и днес, заслужава си. Благоприятен период за нови начинания и планиране на дългосрочни проекти.
28 яну 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Сега енергията ви е в изобилие, затова отрано се замислете как най-добре да използвате тази благодат. Придобивате нови познания и умения. Любовта ви се усмихва, затова е твърде вероятно да пренебрегнете част от професионалните си задължения, за да прекарате времето си с любимия човек.
28 яну 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще станете съпричастни на чуждите проблеми и ще им посветите голяма част от времето си днес. Не пренебрегвайте задачите си, особено онези, които са със срок днес. Неотложни решения ще ви подтикнат към адекватни и бързи реакции. За много от вас денят се свързва и със спонсорство и реализирани финансови сделки.
28 яну 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Умението да предизвиквате ентусиазъм у хората е едно от най-големите ви богатства. Начинът да развиеш най-доброто у един човек е, като го цениш и насърчаваш. Не критикувайте, а вярвайте в стимулите. Ако нещо ви хареса,одобрете го от сърце и бъдете щедър в похвалите си. Денят е подходящ за сделки с недвижими имоти. Бъдете внимателни, ако шофирате.
28 яну 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Умората ще ви подтикне да потърсите тихо място за отмора. Уважавайте желанието и на другите да се чувстват спокойни, отнесете се с разбиране към проблемите им. Новини, свързани с финансите ви ще подобрят настроението ви, но и ще ви направят по-активни в уреждане на срещи и други делови задачи.
28 яну 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Грижейки се за интересите си, ще проявите разбиране към работата и проблемите на околните, с което ще ги приобщите към работата си. Без да се оставяте на случайността, ще действате съобразно новите условия, както на работното място, така и в обществено-политически план. Предложение за работа или обучение в чужбина за други.
28 яну 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Здравето ви ще ви застави да потърсите нетрадиционни методи на лечение. Любим човек също би ви помогнал да се разтоварите от напрежението и да се заредите с позитивни мисли. Дайте си сметка, че умората засилва притесненията ви, като ви прави нервни и раздразнителни. По-леко ще ви стане и от новината, която ще ви поднесат вечерта.
28 яну 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
С лекота ще осъществявате идеите си днес. Ще очаровате с присъствието си и ще срещате разбиране и съпричастност. Няма да се затрудните и в общуването с деловите си партньори. С основание очаквате повишение на материалното си състояние. За здравето трябва да се погрижите, съществува опасност от настинки и хронични страдания.
28 яну 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не се противопоставяйте сляпо на нововъведенията около вас. Изслушайте застъпниците им, може би наистина имат право. Насочете енергията си в позитивна насока. Изявете потенциала си. Възможности за това не липсват, просто трябва да вдигнете поглед. Близост и хармония с човек от обкръжението ви.
28 яну 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
С поведението си респектирате околните и така съзнателно ги подчинявате на волята си, спестявайки си изненади. С навременните си действия по интересуващ ви въпрос ще благоприятствате професионалното си развитие. Не позволявайте да се показвате отегчени пред някой, който ви интересува.
28 яну 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Предстои ви решаването на важен въпрос. Трудно ще ви е да вземете от раз решение, затова бихте могли да се посъветвате с хората около себе си. Със сигурност има човек, на когото бихте могли да се доверите. Вечерта се заемете с нещо приятно и разтоварващо. Работата не е за предпочитане.
28 яну 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Денят е удачен за експерименти от всякакъв род. Ентусиазмът ви е заразителен и отваря всички врати пред вас. Великодушието ви ще ви спечели нови приятели. Отдайте се на желанията си - днес почти всичко ви е позволено.
28 яну 2021
Последни новини