От х:

Днес в x:

Карлсон от покрива открива театралните празници в Хасково

Изображение 1 от 6

    Премиера на спектакъла „Карлсон и дребосъчето“ по книгата на Астрид Линдгрен „Карлсон, който живее на покрива“ поставя началото на театралните празници в Хасково. 50-минутната детска постановка ще бъде представена в неделя от 11 часа. Билетът е 3 лева.

    Режисьор на постановката е Съби Събев. В ролята на Карлсон е хасковският актьор Петър Влайков, Сибел Азисова е дребосъчето, а Силвия Предова е в ролята на майката. Участват още Мустафа Исмаил и Димитър Атанасов – Шърата. Сценографията и костюмите са по идея на Томиана Томова-Начева, драматизация Моника Угринова.

    Това е второ заглавие от световноизвестната шведска писателка за хасковския театър след „Пипи Дългото чорапче“. Спектакълът представлява съвременен и по-различен поглед към любимото за децата от цял свят произведение на Астрид Линдгрен. Всичко тръгва от света на хвъркатите и някои от актьорите са с перка на гърба, тоест от света на Карлсон, а останалите – без, тоест от света на хората, на дребосъчето.

    „Да се надяваме, че за децата от Хасково ще бъде интересно да се срещнат с този герой“, каза режисьорът Съби Съби при представяне на откъс от спектакъла. В книгата образите са представени по малко по-различен начин.

    Театралните празници под мотото „Обичам те“ в областния град продължават цяла седмица, до 18 юни.

    Анета Кутелова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ка
      Касандър
      0 0
      16:56, 9 юни 2017
      Силве, Силве, хубава си беше и продължаваш да си чаровна и женствена! Ама, а... де...

    Видеа по темата

    Още новини

    Последни новини