От х:

Днес в x:

Част от Хасково отново без вода, преместеният водопровод гръмна пак

    Магистралният водопровод в квартал Орфей, който бе преместен заради предстоящ строеж в началото на месец май, гръмна отново тази сутрин. При изместването на тръбите, които минавали през частния имот точно под бъдещия строеж, голяма част от Хасково остана без вода, което провокира недоволството на хората. От Вик обаче напомнят, че изместването на водопровода става от частна фирма, а не от тях. Водното дружество само спира водата от кулата, за да се извърши преместването.

    Ден след като водата бе пусната, се случи първата авария и много от същите блокове в Хасково останаха отново на сухо – квартал Орфей, по бул. “Васил Левски” и ул. “Стара планина”, ул. “Видин” и др.

    Днес водата отново изби от новите тръби и това наложи да се врътне крана на кулата.

    От ВиК съобщиха за Haskovo.net че аварията в магистралния водопровод вече е отстранена и буквално преди 5 минути са започнали да пускат водата, но бавно и внимателно, за да не спукат някоя от остарелите тръби на водопровода. “Ако не избие отново някъде, до час – два всички засегнати сгради ще имат вода”, заяви шефът на район Хасково във ВиК Иванко Милушев.

    Репортаж за злополучния водопровод гледайте в новините на еTV  тази вечер.

    Тодор Кръшков

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (12)

    • 1
      Бе
      безобразие
      39 -3
      16:24, 11 май 2017
      оооооо, Господи отърви ни от тези некадърници.... Не се търпи тази Ваша "компетентност". Този началник смешният се тъкми само за снимки , но от това не ни става по добре .Ще му дам насраното си дете !!!.няма вода!!!!Пак!!!И пак!!!!
      • На
        НайВероятно
        8 -20
        16:45, 11 май 2017
        Коментарът е скрит заради голям брой отрицателни гласове. За да видите коментара, натиснете тук
    • 2
      Ис
      ИскамеСиУрана
      26 -2
      16:49, 11 май 2017
      По-голяма глупост от това няма да се мести централен водопровод НЯМА, особено като е сметка за частника ще гърми всеки ден....гледа се тънката лайсна пак. Кво доживях ме да се молим да текне урановата вода от чешмата!
    • 3
      Bl
      bla bla bez voda
      26 -2
      17:59, 11 май 2017
      Здравейте драги хасковлии,
      Въпросния водопровод е невероятен шанс да се види нагледно как се преви от служители на Вик Хасково,техника на Вик Хасково и как не трябва да се прави!!!!!
      Къде е проекта и кой луд ще проектира и изпълни зетка на магистрален водопровод и за да не гръмне веднага му се налеят 5-6 кубика бетон!!!! Господ да ни е на помощ!!
      Господин марков прегледай си район хасково!! Господин кмете огледай разрешителните за строеж!! Да спрем башибозущината в строителството и разпродажбата на терени за имоти!!!!
    • 4
      Зо
      Зорница
      5 -7
      20:01, 11 май 2017
      Този проект, струва ми се , не е по времето на сегашния кмет. На това място навремето се рязаха лентички и хората, минавайки от там, се питаха какво ще се строи. Така че, да не намесваме сегашния кмет. Те си знаят кои са.
    • 5
      Ре
      Реформатор- лаладжия
      11 -3
      21:18, 11 май 2017
      Дайте да не се лъжем ДЯДО ДОБРИ не е за тая работа нека си е добродушко За тая работа се изискват стопански качества възлагане задачи и контрол по изпълнението им А точно това го няма в града Не харесвам бившия Г Иванов заради арогантността и лакомията но той бе неуморим в тая дейност
    • 6
      77
      777
      3 -3
      21:38, 11 май 2017
      Дядо Добри,уморен си !
    • 7
      88
      888
      5 -1
      22:27, 11 май 2017
      Всички реват от "Дядо Добри" а го избраха , ейййй много тъп народ тва българина ,
    • 8
      Ди
      Дияна
      4 -1
      09:52, 12 май 2017
      Вината за спряната вода е и на Ви К, и на Община Хасково, защото те са одобрили на експертен съвет в Община Хасково безумно техническо решение в проекта за изместване на магистрален водопровод, но разбира се , крият истината . А кога и на кого е продаден парцела , в който се е знаело , че има магистрален водопровод?.Трябват шахти удароубивател или въздушник да бъдат част от проекта- някой може да е спестил парите за това на инвеститора .Ако Ви К не бяха се съгласили на подобно безумно криволичене на тръби с голям диаметър и под голямо налягане нищо нямаше да се случи.
      • Зр
        зрителя
        4 0
        12:44, 12 май 2017
        И кой от ВиК съгласува всичките негодни проекти които нанасят вреда на дружеството се питам и по интересното ЗАЩО ???
    • 9
      Bl
      blabla
      1 -1
      09:52, 12 май 2017
      М даааа дадо ДобриСо оставка
    Последни новини