От х:

Днес в x:

От редовно безводие се жалват живеещи на ул. „Сливница“

    Поне по 2 пъти седмично живеещите в бл. 15-19 на хасковската ул. „Сливница“ са без вода. Проблемът бил от години и до момента решение няма, а хората определят случващото се като постоянен тормоз.

    „Тръбопроводът е стар, от 78 година съм в този град и нищо не е направено както трябва. Спука се тръбата, идват, ремонтират и пак след 3 дена, наново“, казва домоуправителят Васил Кутелов. „Идват копаят - от единия край копаят, от другия започва да тече. Тормозът е постоянен!  Водата е мътна, кална и нямаме никакво отношение насреща“, допълва съседката му Цветелина Тодорова.

    Участъкът от ул. „Сливница“ е с дължина около 100 метра, а хората преброяват поне десетина аварии. Вчера сутринта водата спирала за пореден път, а в късния следобед била пусната, но само до 22 часа, когато безводието отново настанало. „В баните си имаме бидони, кофи и бутилки. Бързаме да ги напълним за резерв, за да може да сме подготвени за следващото спиране“, обяснява Васил Кутелов.

    Рано тази сутрин от чешмата потекла вода, която била със странен цвят, който хората оприличават на боза. „Искам да попитам защо трябва да плащам 5,30 лв.? Защо няма никакво отношение и докога ще продължи този тормоз над хората? И водата не става за нищо – пералня, съдомиялна, душ. Нищо повече! Има тиня, мръсотия, камъни, утайки“, казва Цветелина Тодорова.

    За проблема многократни сигнали са подавани към  ВиК – Хасково. „ От там казват, че тръбата е за смяна и трябва да се обърна към кмета. От Общината казват, че това е работа на ВиК. В продължение на месец бях подритвана като футболна топка от едното място на другото. “, допълва Тодорова.

    Началникът на район „Хасково“ към ВиК инж. Иванко Милушев бе категоричен, че спиранията на водата на ул. „Сливница“ не били толкова чести. Според неговата статистика, през целия ноември там е нямало аварии, а за декември това била първа повреда. Водата пък била мътна заради ремонта на последната повреда и щяла да се избистри след време. Заместник-кметът на Хасково Динко Тенев обясни, че дължината на водопровода е маломерна и няма как да се включи в проект на местната администрация, а подмяната му трябва да се извърши от ВиК.

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ст
      Сталин
      5 -6
      21:23, 14 дек 2023
      Тая я е вижте ?Дали пие вода според вас???
    Трябва да сте регистриран потребител за да можете да коментирате. Правилата - тук.
    Последни новини