От х:

Днес в x:

Отново пожар в Харманли, горя хале на афганистанците

Нов пожар избухна в бежанския лагер в Харманли. Инцидентът е станал снощи, 30 минути след полунощ. Има унищожено имущество, но няма пострадали хора. Наложило се е временната евакуация на около 270 от настанените в халето бежанци.

Огънят е тръгнал от стая на първия етаж в 10-то хале от помещение, което се е ползвало за склад. Изгорели са 10 матрака, 15 м. от ел. инсталацията на помещението, 16 кв.м. от хънтъра на тавана също са повредени, опушени са и стените на помещението. Това е халето, където преди седмица бяха преместени афганистанците, след като бяха евакуирани от предишното хале, което обитаваха до края на януари. Пренастаняването  им се наложи също заради пожар. Все още се разследват версиите за възникването на огъня тогава-незагасен фас или късо, са основните.

В новото 10-то хале афганистанците преместиха и своето училище, което изгоря при първия пожар на 31 авуари, и дори го ремонтираха като доброволци. Прокрадват се версии и за умишлени палежи.

От Държавната агенция за бежанците уточниха, че пожарът е бил спрян светкавично. Веднага е било спряно електричеството и огънят е потушен от охраната с наличните пожарогасители. На място е пристигнал и екип на Регионална служба „Пожарна безопасност и защита на населението“. При инцидента, настанените са били изведени от халето, но трийсет минути по-късно са върнати отново по стаите си. 

От ДАб съобщиха и за наказания на участниците при мелето в лагера в събота, когато сириици и иракчани се скараха за реда за получаване на храната. На тези, които са влезли в спречкаването са с протоколи за последно предупреждение. При следващо провинение-те ще бъдат извадени от лагера.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (3)

  • 1
    Ne
    Nemesis
    6 -2
    12:44, 21 фев 2017
    Неандерталците са имали повече мозък.
  • 2
    Въ
    вън
    7 -1
    13:59, 21 фев 2017
    Вън мръсните чуждоверци!!!!!!!!!!!!!!!!
  • 3
    Ян
    яна
    13 -1
    14:32, 21 фев 2017
    Защо изобщо им се дава подслон,храна,след като то им е в кръвта да рушат.Защо изобщо играят,че се страхуват,те се внедряват сред нас и ни рушат бавно докато накрая не ни превземат. Не знам кой печели от цялото това нещо но те вземат от нас!
Последни новини