От х:

Днес в x:

Само след седмица запълнените дупки по бул. “България“ зейнаха отново

    Само след седмица запълнените с асфалт дупки по булевард „България“, които се отвориха след тежкия сняг, зейнаха отново, сигнализираха читатели на Haskovo.net. Асфалтовите язви край реката, които бяха попълнени със студена смес, каквато технология е най-удачна за реакция през зимата, са изровени отново, видя и екип на Haskovo.net.

    Изкърпването на дупки, които се образуваха след суровата зима по булевардите и главните улици в Хасково, започна миналия вторник, на 31-ви януари. Тогава от община Хасково обясниха, че от „Екопрогрес“ ще запълнят проблемните участъци с 4 тона студена смес, която се пресова с валяк. В графика бяха предвидени най-невралгичните булеварди и основните улици в града.

    Зам.-кметът на Хасково Велин Балкански посочи, че на него също са му направили впечатление новите отвори и обясни, че вероятната причина за изровената новоположена настилка е недобро сцепление между сместа и асфалта. По негови думи това се дължи на комплексни фактори – ниски температури при полагане на сместа, мократа настилка и солта, която беше хвърлена по улиците заради снеговалежите. Зам.-кметът Балкански обясни, че ще разговаря със специалисти, но най-вероятно ще се наложи да изчакат настилката да изсъхне и тогава да ги запълнят отново с друга смес, която се бърка в машина и се излива директно в проблемните участъци.

    До момента обаче не са запълнени изронените повърхности на асфалта по бул.“ Васил Левски“, жалваха се още хасковлии. От кръгово до ВиК към АГО шофьорите карат като на слалом. Дори някои се шегуват, че толкова са задобрели покрай сърфирането между ямите, че са готови да се пробват на следващата офроуд надпревара.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (14)

    • 1
      Ba
      bah mama mu
      81 -8
      12:28, 7 фев 2017
      Ако не бяхте спали когато валеше снега и бяхте излезнали да чистите докато бе мек а не бе се превърнал в лед сега няма да има дупки.Ама некъдърността е видна чак като хората се изпотрепаха в леда и колите се изпоблъскаха си размърдахте задниците.Ако народа не бе започнал да негодува можеше и да си изкара със сняг по пътя и до април
      • То
        това е лудост
        72 -7
        13:31, 7 фев 2017
        Такава потресаваща некомпетентност и безсилие, каквито демонстрират всички от общината начело с кмета, няма на света. Ако изкарат целия мандат ще превърнат Хасково в селище със затихващи функции без шансове за възраждане. Тежко ни и горко.
    • 2
      66
      66666
      68 -3
      12:45, 7 фев 2017
      Ето така се харчат парите на данъкоплатеца.вместо една улица да се кърпи многократно е по-добре да се направи цялостно защото водата влиза там където е кърпено замръзва и пак надига асфалта те хората са казали,че евтиното излиза скъпо ама от къде толкова акъл в тия праззноглавци от общината
    • 3
      См
      Сметки
      57 -4
      12:49, 7 фев 2017
      4 тона студане асфалтова смес струва около 4000 лева. Като се прибави машиночас и човекочас, сметката отива към 5000 лева. Този, който е правил дупките, да върне парите!
    • 4
      Ня
      Някой си
      31 -5
      13:48, 7 фев 2017
      Браво кметее.. К** за вас а не за нас !!
    • 5
      См
      смях и сълзи
      51 -5
      14:37, 7 фев 2017
      Ало журналистите, мислете и се разходете из града преди да пишете по-горе: "Изкърпването на дупки, които се образуваха след суровата зима по булевардите и главните улици в Хасково....." Дупки има не само по буилевардите и главните улици на Хасково!!!!!! Хасково не е само булеварди и главни улици!!!!! Навсякъде има дупки, както навсякъде има неразчистени и заледени улици и тротоари. Ма на кой му дреме от общината,те си имат площад дето го изчистиха единмесец след като валя. Смях и сълзи. Лед и потрошени коли.
    • 6
      Мо
      МОЛЯ и ВОЛЯ
      38 -5
      16:44, 7 фев 2017
      Кмете кмете къде си,спиш ли ?
    • 7
      Ха
      ХаХо
      35 -8
      16:57, 7 фев 2017
      Всички , вие си го избрахте сега ще го търпите .... Ще станем по зле и от Зимбабве ;)
    • 8
      Ра
      разочарован
      33 -6
      19:26, 7 фев 2017
      аз предлагам, тъй като господата и дамите политици от Хасково не се сещат сами, да им помогнем да си напишат оставките!!! Аргументи: бездомни кучета, непочистени улици, неизхвърлени боклуци, режим на водата и т.н. На мен ми е достатъчно, а на Вас?
    • 9
      Ге
      Гертруда
      15 -3
      21:59, 7 фев 2017
      Това е българската действителност!!! Такива са нашите управляващи!? Такива ще бъдем и ние, ако не потърсим промяна!!
    • 10
      Az
      Az
      5 -13
      07:39, 8 фев 2017
      Интересно колко от драскачите тук си изчистиха сне... Виж коментара
    • 11
      Ат
      атанас
      3 -1
      10:10, 8 фев 2017
      Нека и ние като управляващите който не взимат никакво отношение и аз предлагам и ние да не взимаме отношение относно данъците . Тази година аз данък няма да платя отидоха ми парите за окачване на колата :)
    • 12
      Би
      Бивш Общинар
      4 -1
      10:44, 8 фев 2017
      В общината и Екопрогрес явно с конкурс ги избират от некадърни по некадърни,голяма простотия е да се пълнят дупките в мокро време ,в Австрия съм гледал как правят кръпки идеално ги подсушават с топъл въздух после с прахосмукачка изсмукват всичко,мият с кореселин,после обилно мажат с нискотемпературен битумен грунд и отгоре друг битум по гъст и накрая полагат сместа и валират,ама и тя трябва да е качествена а не като нашите боклучи дето и водата ги разтваря.Технологията не е трудна и се изпълнява от 2 ма човека .Ама тука се касае за дългогодишни кражби с тези кръпки и явно нямат интерес да ги правят качествени.
    • 13
      Не
      Невиждащ
      1 0
      21:36, 10 фев 2017
      На нашата улица дупки не видях.Тя си е още в лед.
    Последни новини