От х:

Днес в x:

Бопаджии арестуваха агент на ДАНС. Арда тур на съд? Преглед на печата

Бопаджии арестуваха агент на ДАНС, информира в заглавие над главата днешният брой на "Хасковска Марица". Хасковските ченгета влезли в дирите на Али Акгюн след залавянето на пратка с хероин. Заловеният през октомври Димитър Котев пропял, че организатор на канала е единият от собствениците на автобусите "Метро" – Али Акгюн, който преминавал границата с чуждо име. Бопаджиите се усетили, че ДАНС го закриля и е техен агент, но въпреки това, или може би именно заради това, спретнали операция на софийски булевард и го закопчали.
Сочения за наркобос бе докаран в Хасково и му бе наложена мярка "задържането под стража".

"Арда тур" и нейният собственик Себахтин Исамил отиват на съд, информира още от първа страница вестникът. За това са се заканили близките на загиналата под гумите на автобуса Ася Методиева. Екип на "Хасковска Марица" пътувал с един от рейсовете на фирмата до Узунджово, за да се убеди, че оплакванията на пътниците от мръсните седалки и безобразното шофиране отговарят на истината. Изданието отделя цяла страница на темата.

Хасково става побратим с Урбана, САЩ, пише още в броя. Това е резултат от посещението на проф. Николай Овчаров в Щатите, с него бе и шефът на информационния туристически център в Хасково Красимир Пилев.

Само две проституки останаха на Върбица, отбелязва вестникът на криманалната страница. Все по-малко турски шофьори спирали на паркинга, известен с жриците на любовта.

Момата убивал във Варна и Бургас, магистратите крият, четем още на страницата. Вчера арестуваният за убийството на семейство Юсеин в Димитровград - Недялко Димитров–Момата, бе разпитан пред съдия. По информация на вестника той е признал и за други убийства, а прокурорът мълчи пред репортерите.

Здравеопазване или здравепогубване, така е озаглавен поредният анализ за състоянието на здравната ни система на страницата "Общество" в броя. Въпросът в заглавието е риторичен.

Фермерите ще бойкотират снегопочистването по селата, четем на страницата, посветена на вчерашните протести на зърнопроизводителите от региона. Две трети от селата в областта се чистят с техни машини.

Анна чака 10 г. БГ гражданство, гласи заглавието над главата в днешния брой на "Новинар юг". Над 2 бона досега се е изръсила Анна Сваровска за такси и преводи на документи. Рускинята живее в българия от 10-годишна.

Чиновници мотаят 150 сватбари, акцентира още на първа страница вестникът. става дума за Димитровград, където заради напреднала бременност роднините на булката поискали ритуалът да стане в ресторанта, вместо в общината. В крайна сметка все пак младоженците се подписали в общината, защото чиновници забравили да поискат разрешение да изнесат ритуралната книга извън сградата.

Йовчева с право да уволнява директори, четем още в броя. Това е залегнало в правилника за работа на областната управа, която ще гласува кабинетът. Много от шефовете на държавни структури в Хасково не си гледат работата, казва Йовчева. Вестникът анонсира интервю с нея в следващ брой.

Петима, окрали брата на Атаман, в ареста, акцентира на криминалната страница изданието. Арестуваните откраднали два тона тютюн от склад в с. Стамболийски. Окраденият собственик обещал парична награда за информация за крадците и сега щял да си я спести.
А защо да я спести? Да даде парите на полицията! Първо ги обижда с обявата си, че са некадърни да открият апашите, а когато те ги хващат, се стиска. Не бива така.

Фирми плащат по-малко за такса смет от гражданите, четем още в броя. Причина за аномалията е, че не са актуализирани отчетните стойности на материалните активи. Така склад за мебели в първа зона на града дължи 187.24 лв, изчислява изданието. В същото време за апартамент от 100 кв. м. в същата зона налогът е 200 лв.

Това бяха акцентите в днешния регионален печат.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини