От х:

Днес в x:

Златни пояси за Петя Делчева и Росен Бонев на турнира по борба

    Вицешампионката от Световното първенство по борба за кадетки в Грузия Петя Делчева и президентът на клуба по борба „Вълко Костов” - Росен Бонев получиха златни пояси на турнира „Шестте великденски ангела” в Симеоновград. Състезателката на хасковския клуб „Ангел войвода” бе възнаградена за това, че е прославила България на световно ниво, както и за днешната победа над съперничката си Весела Бръмчева. Росен Бонев пък получи същото отличие в качеството си на спортен деятел и за цялостен принос за развитието на борбата в малките населени места и в страната. Златните пояси, изработени в САЩ, им връчи петкратният световен медалист Александър Томов.

    В международния турнир в Симеоновград участваха около 80 състезатели в 10 категории. В най-тежката категория при мъжете +85 кг хасковлията Георги Ванчев победи с туш борец от София и получи награда 200-килограмово теле. Победителите в различните категории получиха медали и купи, изработени в Америка.

    Състезанието уважиха редица знаменитости в борбата и множество почитатели на спорта.

    Надпреварата, която от 3 г. носи името „Шестте великденски ангела”, е в памет на загиналите деца в жестоката катастрофа на Възкресение. Тя е и по повод 103 г. от разорението на тракийските българи в Одринска и Беломорска Тракия. Част е от панаира в Симеоновград, който събра хиляди посетители.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини