От х:

Днес в x:

Анонимен свидетел предал митничарите за рушвети, 6 от 9 в ареста

Изображение 1 от 4

    Анонимен свидетел под кодово име „001” е издал четиримата граничари и петимата митничари за взимане на подкупи. Деветимата бяха арестувани в петък при спец акция на отдел "Вътрешна сигурност" на МВР на граничен пункт "Капитан Андреево".

    Подробности за тайния свидетел станаха ясни днес в съдебната зала на Хасковския окръжен съд, където се гледаха мярките им за неотклонение. Униформените са уличени във взимане на рушвети от преминаващи през пункта. Стана ясно, че в повечето случаи това било при проверка на автобуси, а обвиняемите искали дребни суми.

    Софийска градска прокуратура поиска деветимата обвиняеми да останат за постоянно в ареста до започване на наказателното дело срещу тях. Държавният обвинител посочи, че може да се направи обосновано предположение, че обвиняемите са извършили престъплението, за което са привлечени. За това нарушение законът предвижда наказание до 6 г. Прокурорът по делото заяви в съдебната зала още, че анонимният свидетел подробно описва обвиняемите и изтъква детайли около взимане на подкупи за всеки един от тях.

    Множеството адвокати настояха клиентите им да бъдат освободени с по-леки мярки – „домашен арест” или „парична гаранция”. Юристите бяха на мнение, че обвинението се крепи на показанията на анонимния свидетел, който неколкократно бил разпитван пред съдия в различни градове на страната. Разследването срещу униформените започнало още през миналата година.

    След оттегляне за съвещание съдия Красимир Димитров реши шестима от задържаните да останат за постоянно в килии. Това са граничните полицаи Георги Сирмов, Петър Нацков, Мариян Куртов и митничарите Константин Глушков, Костадин Чорбаджиев, Симеон Николов. Под "домашен арест" ще бъде пуснат Валери Казаков, а с най-леката – "подписка" са Любомир Апостолов и Пламен Русев. Според съда тримата са освободени с по-леки мярки, тъй като на този етап прокуратурата не е събрала достатъчно доказателства.

    Решението на Окръжен съд-Хасково може да бъде обжалвано пред Апелативния в Пловдив.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Pe
      pero
      16 -1
      10:34, 3 окт 2016
      застреляйте ги на бариерата и няма да има повече корупция
    • 2
      Пе
      Петя
      16 0
      10:58, 3 окт 2016
      на всяка една граница в България и Сърбия има такива полицаи това е обществена тайна
    • 3
      Di
      Dimmu
      7 -3
      19:06, 3 окт 2016
      Докато има такива "грамотни" хора, като другаря Петър Янчев, все ще е така.
    Последни новини