От х:

Днес в x:

Силови атлети теглиха 6 -тонен ученически автобус, пълен с деца

    Силови атлети теглиха 6 - тонен ученически автобус, пълен с деца. Осем здрави момчета от “Айрън мен” се превърнаха в атракция по време на организираните днес в парк "Марица" в Димитровград семейни игри. Повод бе Европейската седмица на мобилността, която се отбелязва в момента. 

    Най-добро време - 19 секунди и 97 стотни записа Кристиян Златков от Плевен, който и до този момент е с най-много точки в първенството. Втори се класира Юри Божанов от Бургас. В състезанието се откроиха шампионът за силов трибой младежи Любослав Бурикин и пловдивският полицай Мариян Димитров, участвал в кръг от световната шампионска лига.

    Тегленето на автобуса бе първата от общо 6 дисциплини. Предизвикателството "Кобилица" също бе сред представените, като освен стандартните тежести на уреда седнаха и две деца. Общото тегло, което вдигнаха атлетите надхвърли 320 кг. Състезанието в Димитровград бе част от държавно първенство по силов многобой, като имаше и млади момчета от страната на по 16 г.

     Не бяха много димитровградчаните, които открикнаха на инициативата под надслов “Умно” придвижване, силна икономика". Организаторите бяха подготвили и много забавни игри: щафета скокове с надуваеми топки, дърпане на въже, пренасяне на предмети, пълни с вода за време, състезание с велосипеди, майсторско шофиране на велосипед и викторина за правилата на движение, също за деца.

    С флашмоб в днешната инициатива, която е част от Европейската седмица на мобилността се включи и денс център „Галкасико“ на общинския Детски и младежки център в Димитровград.

    Източник: Dimitrovgrad.bgvesti.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Ня
      няма лошо
      16 -6
      16:59, 18 сеп 2016
      дай му на народа щанги и чалга, и мозък по-малко от на кокошка
    • 2
      Ма
      мастикаджия
      2 -4
      18:08, 18 сеп 2016
      Ябаааааааааа-си!
    Последни новини