От х:

Днес в x:

Вила до гробищата на косъм да стане на пепел от подпален боклук

    Няколко вили, една дозина коли, цехове и южният край на Пловдивските гробища бяха на косъм да станат на пепел от пожар, лумнал следобед от купчина подпалени боклуци.

    Почерпеният Иван, работник в сервиз за ремонт на коли, драснал клечката на купчината смет-сухи треви, певеце бутилки и празни кенове, след което се качил на колата си си тръгнал, разказаха хора от околните обекти. 50-годишният мъж бил видимо пиян, обясниха те.

    Около 14.30 часа към дошлия вече на място пожарен екип се присъедини още един, тъй като огънят от подпалената купчина по стръковете суха трева се беше прехвърлил върху селскостопанската постройка на близката вила.

    Наоколо като доброволци на пожарникарите помагаха и част от собствениците на обектите в близост до пожара. „ Помагаме и пазим имотите си, защото теренът наоколо е като факла при тази суша и ветреца, който излезе следобед“, обясниха собствениците на цехчето за пластмасови изделия срещу подпаления парцел.

    „Това е малкият дявол, добре, че момчетата отсреща са видели пожара навреме, иначе щяха да хулнат и паркираните коли и гробищата и цеховете, които наоколо не са никак малко“.

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини