От х:

Днес в x:

Втори ден гори край Лисово, гасят и от въздуха

Продължава да гори край свиленградското село Лисово и днес. Огънят в землището между почти безлюдното село и съседното голямо населено място Левка засегна 3000 декара площи, от които голяма част горски масиви. Унищожени са и близо 1000 декара бадеми.

„Много хора още вчера от Левка се включиха като доброволци в борбата с огъня“, обясни кметицата на Левка Таня Желева, под чието ръководство е и с. Лисово. В Лисово живеят едва 3-4 души. За хората опасност няма.

На мястото на бедствието са областният управител Станислав Дечев, заместникът му Валентин Ангелов и директорът на областната пожарна комисар Николай Вълчев.

Включени са 8 противопожарни екипа, лесничеи и военни. По думите на огнеборците голям е бил приносът на пожарния хеликоптер, който се включи в гасенето в късния следобяд вчера.

В момента се овладяват труднодостъпни терени в пресечени местности. Опасност обаче има все още тъй като опасенията са свързани с покачването на температурите и усилване на вятъра.

По обяд днес пожарникари, който са на място и участват в гасенето, разказаха, че ситуацията е под контрол, но все още не е спокойно, той като пламъците бошуват.

Красимира Славова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини