От х:

Днес в x:

Тракиец и Криво поле избират кметове, в Корен и Гарваново – наместници

Насрочване на частични избори в хасковските села Тракиец и Криво поле предлага Централната избирателна комисия със свое решение. Точната дата трябва да бъде определена от президента Росен Плевнелиев.

В останалите две села, които нямат в момента титуляр – Корен и Гарваново ще бъдат назначени кметски наместници. Там няма да се избират кметове заради промяна в Изборния кодекс от юли тази година, според която не се провеждат избори в села, където са регистрирани под 350 души, уточни председателят на ОИК Пламен Лечев. Преди това изискуемият минимум беше 100 души. Кметските наместници на тези две села ще бъдат назначени от кмета на общината Добри Беливанов.

Пълномощията на кметовете на четирите села бяха прекратени предсрочно с решение на Общинската избирателна комисия. От постовете бяха свалени Красимир Бойчев – Тракиец, Стойчо Стоев – Криво поле, Иван Христов – Гарваново и Веселин Хаджиев – Корен. Причина за отстраняването им беше, че са участвали във фирми, което е неправомерно.

Вероятно частичните избори в Тракиец и Криво поле ще бъдат насрочени на 2 октомври, каквито са указите по подобни казуси в страната.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (5)

  • 1
    Хм
    Хм
    4 -1
    11:22, 5 авг 2016
    Как ще е било 400,като на последните избори го свалиха до над 100 жители?И затова навсякъде имаше избори,освен в Любеново?
    • Хм
      Хм
      0 0
      11:34, 5 авг 2016
      Да,разбрах,че имате в предвид обсъжданите варианти:) Но пък можеха да се направят промени за повече контрол върху избраните,защото всички си въобразяват,че са независими.
  • 2
    На
    Нанева
    9 -6
    13:55, 5 авг 2016
    Ами узунджовския шопар, кога най-после.?!?!?!?!
  • 3
    Пе
    Петър
    6 -1
    19:55, 5 авг 2016
    г. иванов май беше прав, а?
    Май наистина ще има избори!!!
  • 4
    Ве
    Вера
    2 0
    21:53, 5 авг 2016
    Тези нашите закони се променят с часове на кой както му е удобно. Това никъде го няма само в нашата ” България” тук има само задължения без права.хора възможно е от август промяна на закона президента да е ”наместник”.как е възможно в села където винаги за кмет се гласува в последния момент ”промяна на закона”?????????????????
Последни новини