От х:

Днес в x:

Доброволци от БДЗП броят загиналите костенурки при пожара в маджаровско

    Много загинали костенурки видя доброволният екип от Българското дружество за защита на птиците, който се включи към отрядите по гасенето на големия пожар в Маджаровско.

    При гасенето бяха открити загинали сухоземни костенурки, които са едни от видовете най-уязвими при пожари, посочват екоекспертите в пост във Фейсбук страницата на Дружеството.

    Пожарът, който тръгна вчера по обяд, обхвана 8000 декара, като 2500 декара от засегнатите са широколистна гора между селата Бориславци, Малко брягово, Долни и Горни главанак.

    Огнените езици за останали далеч от сградата на Природозищитния център „Източни Родопи“, който се намира в началото на Маджарово, пламъците не са засегнали и гнездата на застрашените от изчезване птици, които се намират в района.“Няма опасност стихията да стигне до тях.“, успокояват еколозите в социалната мрежа природолюбителите.

    Междувременно от Дръжавното обвинение съобщиха, че под ръководството на  Районна прокуратура-Харманли е образувано наказателно производство спрямо  68- годишния Христо Енев за причиняване по непредпазливост на пожар – престъпление по чл. 331 ал.1 от Наказателния кодекс. Извършват се  процесуално-следствени действия – разпити на свидетели, назначаване на експертизи, допълнителен оглед.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини