От х:

Днес в x:

Украинци влизат у нас със „златни„ шкембенца

Изображение 1 от 3

    Четирима украинци влязоха на наша територия от Турция със „златни“ шкембенца“. Те пресекли границата с микробус. Пред митническите служители на ГКПП Капитан Адреево шофьорът и тримата му спътници представили редовни документи за превозваната стока- авточасти. При проверката обаче неестествената форма на коремите им направила впечатление на митничарите и чужденците са били щателно проверени, при което и истината лъснала. Лъснала и то в целия си златен блясък от общо близо 12 килограма ювелирни изделия.

    Сред накитите освен традиционните обеци и синджири, имало и хитовите напоследък златни перлени синджири, кожени въжета и гривни с червен конец със златни накрайници. Според направената експертиза бижутата са от 14-каратово злато и са на стойност близо 715 000 лева.

    За закрепването им по тялото, контрабандистите използвали така популярния метод сред трафикантите на дрога-опаковане в мини пакети и подреждане в т.рнар.“пояс“, закрепен към кожата с безцветно тиксо.

    От Митницата уточниха, че заловеното количество е сред най-големите през последните 11 години. Спипаната златна контрабанда в лек автомобил с българска регистрация на МП“ Капитан Андреево през 2005 година от 80 килограма за 1,7 млн.лв., е рекордьор. Хванатото количество сега обаче държи рекорд за най-голямо, пренасяно не в тайник на превозно средство, а физически от човек.

    Срещу четиримата украинци е образувано досъдебно производство, което се провежда от разследващ митнически инспектор от Митница Бургас под надзора на Окръжна прокуратура Хасково.

    От Свиленградската митница се отчитат и за още една спряна контрабанда на бижута от благороден метал. При проверка на автобус с турска регистрация са задържани 512 грама златни и 3.137 кг сребърни бижута на стойност общо 43 268 лева. Задържаните накити са открити в бельото, по телата, дрехите и чантите на три жени и двама мъже, румънски граждани. На нарушителите са съставени актове по Валутния закон. 

    Красиимра Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (1)

    • 1
      Ба
      БАЙ УЙ
      1 0
      17:24, 1 авг 2016
      Чакмакпром оод в момента разпродава злато...
    Последни новини