От х:

Днес в x:

Освободиха подпалвача от Маджарово заради 3 сърдечни байпаса

68-годишният свиленградчанин Христо Янев, който е бил задържан като съпричастен за големия пожар край Маджарово, е освободен. Причина за това е, че е със  здравословни проблеми, тъй като е с  3 байпаса на сърцето. Това заяви директорът на областната дирекция на МВР в Хасково комисар Ангел Цанков.

За разпити в полицията е викан и 21-годишният му внук Димитриус. Около 11:35 часа вчера дядо и внук запалили огън край лозе до село Малки Воден, за да пекат патладжан и да приготвят зимнина. Пламъците обаче обхванали сухи треви и храсти, а малко по-късно пожарът се разраснал, а мъжете не успели да го ограничат.

В резултат на това стихията обхвана около 8000 дка площ, като около 2500 дка гора. 200 души от различни служби са ангажирани да се справят със стихията. За потушаването на пламъците беше изпратен и хеликоптер, както и пециализиран верижен автомобил за проправяне на просеки.

Днес ситуацията там е малко по-спокойна. Огънят се контролира и разрастването му е преустановено.

Двама мъже не са криминално проявени. По случая е образувано досъдебно производство под ръководството на районна прокуратура в Харманли.

Ива Иванова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Вр
    Време е така да се прави
    16 -1
    14:19, 1 авг 2016
    Ако му представят цялата сметка, ще му се прииска той да беше изгорял. Безмерна простотия!
  • 2
    Da
    da
    3 0
    19:08, 1 авг 2016
    всичко е удурма
  • 3
    То
    том сойер
    5 -2
    19:48, 1 авг 2016
    Съветвам Ангел Цанков като дойде време да го свалят от този пост --ато все някога ще дойде ----да представи мед удостоверение че има 3 БАЙПАСА и да остане директор ПОЖИЗНЕНО
  • 4
    Хъ
    Хъкълбери Фин
    1 -1
    20:43, 1 авг 2016
    Тука темата е друга. Но все пак, предлагам първо тези, дето много плюят, първо да декларират, че в последствие могат и да гълтат.

Случаен виц

Последни новини