От х:

Днес в x:

Готвят двудневен конкурс догодина „С песните на Недялка Керанова”

Изображение 1 от 4

    Росица Делева си тръгва с Голямата награда от второто издание на конкурса „С песните на Недялка Керанова”, който се проведе в Минерални бани. Изпълнителката получи Плакета на кмета на общината Мюмюн Искендер.

    Наградата за най-млад изпълнител получи 9-годишната Деляна Манева от пловдивското село  Садово, а за най-възрастен - Рисана Кавръкова от с. Доситиеево, община Харманли.

    „Ние ще продължаваме да пеем със съпруга ми. Ако не пея – не мога да живея!”, каза развълнуваната 71-годишна певица пред публиката при получаването на наградата.

    Хубен Хубенов от село Въгларово пък ще има  безплатен звукозапис и разпространение на аудио и видео продукция като награда за представянето си.

    Двама хасковлии също си тръгват с отличия от  конкурса на името на голямата Керанова в раздела за любители. Над 18 години при любителите с второ място е Марин Стоев, а до 13 години Виктория Бамбалова също завоюва второто място.

    За високото ниво на представяне участниците поздрави председателят на журито Георги Андреев.

    Кметът на общината Мюмюн Искендер обеща, че традицията ще продължи и дори нещо повече-догодина конкурсът ще се разрасне и ще е двудневен. Освен това през 2017 година на фолклорната проява в чест на великата народна певица от с. Татарево ще участват и всички оркестри, с които тя е пяла.

    Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини