От х:

Днес в x:

Ученици управляваха Баните за час

Изображение 1 от 3

    Децата от СОУ „Христо Ботев” в село Караманци седнаха на стола на кмета, на председателя на общинския съвет и на съветниците на Минерални бани за час.

    Младите управници получиха правото да ръководят, макар и за малко, делата на местната власт в Деня на отворените врати.

    В Деня на Отворените врати на община Минерални бани кмет беше Синем Мюмюн Емин от седми 7 клас, а председател на Общинския съвет беше Елянур Ивова Минчева, също седмокласничка. Ачелия Рушит Халил от шести клас водеше протокола на заседанието.

    По време на 60-минутното си заседание ученическият общински съвет взе две важни решения-за старта на проверки и за засилен контролът върху продажбата на цигари, алкохол и забранени енергийни напитки в района на училището, и за налагането на глоби от по 100 лева недобросъвестните шофьори, които паркират на мястото, определено за училищния автобус.

    На финала на“работния“ им час председателят на ОбС Мехмед Лятиф ги поздрави„Възхитен съм от начина по който се справяте. Спокоен съм, че след нас идва едно талантливо поколение, което е напълно наясно с това как се вземат решенията в Общинския съвет и как се управлява община”.

    След края на заседанието замeстник-кметът Нуртин Сабри посрещна учениците в кабинета на кмета на общината Мюмюн Искендер и им показа откъде се управлява курортното селище.

     Haskovo.net

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (2)

    • 1
      Гр
      Гражданин
      1 -1
      09:52, 15 юни 2016
      В статията няма нито едно българско име! Защо изобщо е публикувана?!?!?!
      • Гр
        Гражданин
        1 0
        09:50, 18 юни 2016
        Сменете ги пак, вие сте свикнали!....
    Последни новини