От х:

Днес в x:

Златен пояс за най-добър борец на турнира край Тополовград

    Голямата награда „златен пояс“ ще отнесат най-добрият борец и боркиня от Втори международен турнира по борба „Еньо Вълчев и Димитър Чифудов“. Състезанието, което традиционно се провежда до манастир „Света Троица“ край Тополовград, започва в събота. В 10:30 часа е теглене на жребия, а половин час по-късно започват спортните битки.

    Поясът и медалите за победителите са изработени в САЩ от внука на Димитър Чифудов. Наградният фонд тази година надвишава 10 000 лева. Първенецът в абсолютната категория ще получи награда от 1200 лева. Турнирът ще събере борци от Турция, Гърция, България. В него умения в борбата ще покажат мъже, жени, момичета, момчета и кадетки. В програмата на мега турнира са включени и мазни борби.

    С претенции за най-голямото отличие на алея ще се състезава отборът на „Локомотив” /Пловдив/ с популярният Стоян Ненчев, националите Божидар Бояджиев, Драго Стойчев, Станко Инджов, Димитър Кумчев, представителките на жените – националките Елиз и Дженан Манолови и др. Поканени са националките Тайбе Юсеин и Мими Христова, които спечелиха квоти за Олимпиадата в Рио де Жанейро.

    В спортната надпревара ще участват и местните отбори: „Ангел войвода” Хасково, клубовете по борба от Димитровград, "Вълко Костов“ Симеоновград и Тополовград.

    На събитието са поканени спортният министър Красен Кралев, председателят на Българския олимпийски комитет Стефка Костадинова, президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов. Очаква се за събитието да пристигнат светила в борбата Александър Томов, Байо Баев, Георги Мърков и др.

    Спортното събитие е част от програмата на Традиционния народен събор, който продължава и в неделя. Турнирът се провежда по идея на кмета на община Тополовград Божин Божинов, който по предварителна информация ще получи специална награда за принос към цялостното развитие на борбата в България.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (3)

    • 1
      Sa
      salam
      11 -1
      16:37, 14 юни 2016
      иба и циците има тая ш ги изям е коя е тя
    • 2
      Za
      Zarno
      3 -1
      20:39, 14 юни 2016
      Зверски гърди 😂
    • 3
      St
      ST
      5 -1
      10:25, 15 юни 2016
      Страхотни гърди! Браво!
    Последни новини