От х:

Днес в x:

Слюдата праща Галантния в Националния по бокс

    Хасковският боксьор Емирджан Мехмед стана шампион на Държавното лично отборно първенство за ученици в Русе, което се проведе този уикенд. След поредния си успех възпитаникът на клуба по бокс „Севдалин Василев“ - Хасково си спечели и прозвището Галантният хасковлия. Прякорът беше лепнат на талантливия състезател, заради уменията си на ринга. Емирджан бе определен като най-техничен и атрактивен боксьор във втория кръг на турнира.

    В първия кръг на първенството, което се проведе в Сливен, състезателят отново стана шампион. След като дублира титлата си, той си осигури място в Националния отбор по бокс.

    Първото му участие с екипа на България ще бъде на Европейското първенство за ученици в Загреб в края на юли, където ще се състезава в категория до 59 кг., каза треньорът му Людмил Димитров извествен с прякора Слюдата. В Националния отбор при момичетата заминава и хасковлийката Боряна Стоева, която ще се състезава в категория до 51 кг.

    Отличия за клуба донесоха и други двама хасковски боксьори. Алтай Кадир спечели сребърен медал в категория до 62 кг. Мустафа Мустафов пък завоюва сребърен медал в тежка категория +76 кг.

    С престижното си представяне клуба по бокс „Севдалин Василев“ се нареди на 10-то място в отборното класиране сред всички 42 клуба.

    Успех за града донесе и друг местен състезател – Шакир Тодоров от боксов клуб „Хасково“.

    Ива Иванова

    Източник: Haskovo.NET

    Facebook коментари

    Коментари в сайта

    Последни новини