От х:

Днес в x:

ДОСТ в Хасково. Нищо сериозно

    „ ДОСТ в Хасково? Нищо сериозно.“ Така кметът на община Минерални бани Мюмюн Искендер коментира новината за учредяването на местна структура на формацията на Лютви Местан в Хасково.

    Искендер обобщи, че не е видял много познати лица по снимките и репортажите от учредяването. „То е ясно, че ще се мъчат по различни начини да отцепят част от ДПС. Това обаче нас не ни притеснява, много непознати бяха лицата за мен, а от познатите такива видях все хора, които са се местили от една на друга формация, излизали са, после пак са се връщали в ДПС. Лица, като моят бивш заместник-кмет Муса Чолак, когото изгоних преди време, когато той беше уличен в нередности, които върши като служебно лице. Чета, че по форумите ги наричат предатели, а аз казвам: както си искат, така да се приемат. Тези хора, които учредиха ДОСТ в Хасково, в голямата си част не са авторитети, че да могат да поведат хора след себе си.“, коментира още Искендер. Той посочи и лидера на "Демократи за отговорност, свобода и толерантност" Лютви Местан като човек, който никога не е бил близко до обикновените хора, та дори и до своите си кметове, когато беше водач на ДПС. „Макар и аз да съм един от най-успешните кметове за миналия мандат от ДПС, Местан, който всяка седмица минаваше през нашата община на път за лов, нито веднъж не дойде да ме попита как съм, как се справям, имам ли нужда от помощ. Какво остава да обърне внимание на хората, да ляга и става с техните проблеми!“, коментира още минералбанският управник.

    Искендер е категоричен, че ако ДОСТ пожелаят да организира общинска структура в Баните са добре дошли, но със сигурност ще ударят на камък.

    Далеч не толкова емоционално реагира на събитието от неделя следобeд областният лидер на ДПС в Хасково Ерджан Юсуф. То подчерта, че ДПС в продължение на повече от 20 години е доказвал позиции и е показал какво може, сега ДОСТ трябва да се доказва пред електората.

    “България е демократична държава и нека политическия небосклон да е изпъстрен с партии. Нас конкуренция не ни плаши, нека да я има. Но първо, за да говорим за ДОСТ в Хасково, трябва да я има реално, а тази формация все още няма регистрация в национален мащаб“, посочи местният лидер на Движението за права и свободи.

    В крайна сметка и Юсуф реагира обобщаващо като Искендер на явлението ДОСТ с думите: Смятам, че това е балон, койт още се спука още на тези парламентарни избори!

    Красимира Славова

    Източник: Haskovo.NET

    Видеа по темата

    Facebook коментари

    Коментари в сайта (8)

    • 1
      Бр
      браво
      42 -4
      19:20, 13 юни 2016
      "Белия" и Шенер ли са ДОСТ водачите? Браво "страхотен пример за чест и достойнство".
      По-долнопробни няма. УФФФ Да ви имам разбирането за политика и бъдеще на нашите деца
    • 2
      Пр
      прост турчин
      53 -3
      19:45, 13 юни 2016
      "Големи " политици сте бе, Мюмюне, Ержане! Ей ама сте толкова елементарни! Дори бих казал, нищо политици! Мюмюне, ти повече от сондьор, какъвто беше в редки метали едно време, като мислене не можеш да подскочиш! Алчен си, нагъл! Защо? Обяснявам: ти с Юджел Атила си много близък , нали,в един отбор крадете заедно! Шеф ви беше Местан, който сега се крие и живее в една къща с Юджел. Така ли е така е!Дъщерята на Юджел е жена на сина на Местан! Не те ли е срам бе Мюмюне, да говориш против шефа си Местан! Говориш, защото си пр...т!
      А сега на Ержан да му кажа нещо. Много е елементарен. Зам.кмет беше на Маджарово. Защо, защото го сложихте ти Мюмюне и Юджел, всъщност Местан. Да ви имам и роднинските връзки. Ей алчни сте и нагли!
    • 3
      До
      ДОСТ СОФИЯ
      21 -7
      22:39, 13 юни 2016
      ВаксаджииятаМ.ИСКЕНДЕР от Сърница лъскаше обувките на ЯШАРАЛИ до вчера,а сега станал политик.Зароби ортака си малкия МЮМЮН,като го окраде и излъга с тютюн ските пари и субсидии.
      Господ наказа сина му и него ,но той като е неверни к няма как да разбере. Идва
      видов ден за,които ще плати .ГОСПОД ЗАБАВЯ НО НЕ ЗАБРАВЯ.
    • 4
      Го
      гост
      18 -2
      22:51, 13 юни 2016
      Лесно е да разделяш хората и да им обещаваш, после да не ти видят очите до другите избори. Дано един ден се появи обединител с който да тръгнем заедно , а не хора, които ни разделят на турци, българи и не знам какви си, а пък после плащаме масрафа заедно. Или такива които са с Русия, а пък децата им имигрират в Англия и Щатите, великите комунисти дето за пари са готови на всичко. Или демократи, които не ги интересува чуждото мнение. Май няма да стане скоро, дано децата го доживеят.
    • 5
      Чи
      Читател
      44 -2
      23:00, 13 юни 2016
      Всичките сте един дол дренки, всичките трябва да ви разкарат алчни нехранимайковци, забра ви ли сте гетото, от което сте излез нали. Всички мизерници и нехранимайковци станахте политици и паралии, до преди 20 години бяхте гладни като въшки, Всичките които, ви направиха политици имахте основно образование. Не можете едно смислено изречение да изговорите. Живеете в България, родени сте тук , а сте толкова неграмотни, че нямам думи. Един чужденец които пребивава 10 години в България, се изразява по добре от вас. Нямате никаква срама да излизате публично и да се представяте за политици идете и се скрийте в нечия миша дупка.Един грамотен и кадърен кадър няма из между вас.Всичките сте с купени дипломи,нямате и срама. От неграмотния не се разговаря с вас. Нямате срама та вие драги ми "политици" с лъскави костюми и колички си щъкате. Та вие преди гони живеехте в едни колиби, карахте 5-та употреба автомобили, как така изведнъж забогатяхте, не ми стана ясно. Та вие в България от политика кмет на село, кмет на община , общински съветници се изкарахте, за по умни от завършилите "Харвардски унивеситет" та един завършил там заплатата му е 100 хиляди долара , чудно ми е как в тази мизерна държава пенсионер получава 200 лева пенсия, един вишист блъскал 6 години получава 800 лева заплата, па вие със средните и основни дипломи как забогатяхте. Как вас никои не ви пита като влезете в управлението за 5 години излизате милионери, пък до тогава сте голи пушки, Амма един които е блъскал 15 години като хамал в чужбина и си купи жилище за 150 бона веднага ще му направят проверка данъчните нали, пък при вас всичко е по мед и масло. Евала на нашите управляващи. Дано се появи някои та да изчисти цялата измет до основи.
      • Се
        СЕЛЕНЖЕР
        19 -3
        07:33, 14 юни 2016
        Ще се появи и то скоро,а зганта ще се чуди къде да се завре...
    • 6
      Sl
      slujitel
      12 -1
      09:29, 14 юни 2016
      Искендер платини заолатите не се прави на голям политик
    • 7
      Селяндура и селяндурщината, неграмотността, необразоваността и липсата на възпитание, на морал, чест и достойнство, не могат да бъдат прикрити от скъпи дрехи, купени дипломи, високи държавни и политически постове и много пари, предимно откраднати пари! Не бива, но ще перефразирам едно старо клише : Със старите гюведнии и уруспии от ДпС(Движение за пари и своабодия) нов публичен дом (нова партия) не се прави!
    Последни новини