От х:

Днес в x:

Хасково върти бизнес с Кавала

30 мениджъри от малки и средни предприятия – 20 от Хасково и 10 от гръцката префектура Кавала участваха в обучителен семинар за повишаване на квалификацията и запознаване с европейската заканодателна рамка. Курсът бе организиран от хасковската търговско промишлена палата и търговската палата на префектура Кавала, Гърция. Общият проект между двете палати бе отчетен като успешен днес от шефа на хасковската организация Янчо Янев.

Освен семинара в рамките на проекта е открито и еврогише с двама служители, които дават консултации на малки и средни фирми от региона, както и за установяване на контакти с гръцки партньори.

10 фирми от региона са участвали в изложението за промишлени стоки и занаятчийски изделия в гръцкия град в рамките на проекта. Участието в това изложение също бе отчетено като много успешно - създадени са контакти между наши фирми с бъдещи партньори от Украйна, Полша, Румъния, Кипър.

Финансирането на проекта е по програма ФАР на ЕС. Средствата са 38 000 евро, като една десета от тях са съфинансиране от страна на ХТПП. Издадено е и ръководство за развитие на устойчив и конкурентноспособен бизнес на общия европейски пазар.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини