От х:

Днес в x:

Заловиха Секса-2 за въоръжения обир в “Орфей”, имал съучастник

Хасковските криминалисти задържаха извършителя на въоръжения грабеж в хасковския квартал "Орфей" в началото на миналата седмица, съобщиха от полицията.

Почеркът на въоръжения грабител наподобяваше обирите от миналия декември, за които Станислав Банчев – Секса бе пратен зад решетките за 2. 5 години. След обира през миналата седмица в квартала се заговори, че в "Орфей" вилнее Секса-2.

Новият обирджия е заловен в почивните дни и е в ареста с полицейска мярка. Това 21-годишният Ц.В. от Хасково. Той ще бъде съден за грабежа над собственика на магазин за хранителни стоки в квартала. Тогава младежът с качулка на главата и пистолет заплаши съдържателя на супермаркета и отмъкна наличния оборот от 80 лв.

При оперативните действия полицейските служители са установили, че нападателят е имал и съучастник, който го е подсигурявал пред магазина с лек автомобил Мазда и с когото са разделили "плячката". Това е познатия на криминалистите Т.Х. /25г/ от Хасково, в чийто дом е открита маската и газовия пистолет от нападението.

След задържането им момчетата направиха пълни самопризнания, обясниха от полицията. Те обяснили пред разследващите, че са планирали обира и са подготвяли втори грабеж на магазин в същия квартал.

Извършителите са разпитани пред съдия и са им повдигнати обвинения. По случая в полицейското управление в Хасково е образувано досъдебно производство.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини