От х:

Днес в x:

Платили сме 115 млн. лв. данъци от началото на 2008 г.

Близо 115 милиона лева са внесените в НАП-Хасково данъци и осигуровки за първите осем месеца на тази година, което е с 27% повече спрямо същия период на 2007 година, съобщиха от данъчното. Тогава постъпленията в дирекцията бяха малко над 90 милиона лева.

Данъчните приходи от началото на годината досега са в размер на 55 717 100 лева, което е с 47% повече от миналата година, казаха още от НАП Хасково. Най-много – малко над 18 милиона са внесли физическите лица и едноличните търговци от областта. На второ място се нарежда ДДС-то, постъпило от местни фирми – 17,8 милиона лева. Следва данък „печалба" от реализираните приходи на фирми, регистрирани по Закона за корпоративното подоходно облагане – 17,4 милиона лева.

Вноските за социално, пенсионно и здравно осигуряване за периода са в размер на 58,8 милиона лева, което е с 6 милиона повече спрямо 2007 година. С 4 милиона лева са се увеличили приходите от държавно обществено осигуряване, а тези за здравно с милион и половина. Нарастване се наблюдава и при допълнителното пенсионно осигуряване.

Обявяване на реалните доходи от страна най-вече на фирмите и доброволното плащане на дължимите данъци върху тях са причините са завишените постъпления през 2008 година, смятат от НАП.
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини