От х:

Днес в x:

Маратон на четенето

От днес до 23 април всички желаещи да се запишат в Регоналната библиотека „Христо Смирненски" – Хасково могат да направят това безплатно.
В рамките на Литературните дни „Южна пролет" библиотеката организира „Маратон на четенето".


Програмата на маратона стартира на 17 април от 11 часа с изложба „Книгите, без които не можем" във фоайето на библиотеката".


От 11.30 часа в Детския отдел деца от предучилищна възраст, читатели на билиотеката и изявени личности от града ще изпълнят „Да четем заедно любимите си приказка" – драматизация на „Дядо ряпа вади".


От 14 часа в Младежкия център ще се проведе среща с дебютантите, участници в конкурса „Южна пролет".


За 18 април е предвидено щафетно четене с ученици от 2 до 4 клас на ОУ"Иван Рилски", ОУ"Шандор Петьофи"и ОУ"Климент Охридски".


От 14 часа е рециталът на участниците в литературния конкурс"Южна пролет" в „Паскалевата къща" и „Кирковото училище".


На 21 април от 9 часа в библиотеката е организирана литературна екскурзия под надслов „Обичам да чета в библиотеката". С писателят В. Самуилов ще се проведат срещи – разговори в училище „Христо Смирненски" от 11 часа, в училище „Иван Рилски" от 13 часа и в библиотеката от 16 часа.


На 22 и 23 април във фоайето на библиотеката ще се разположи изложбата „Великден – в приказки, цвето и багри".


По повод Маратона на четенето Детският отдел издава „Моите измишльотини" – брошура по повод 100 години от рождението на Астрид Линдгрен, „Четиво за деца и родители – правила за безопасност при използване на Интернет", „Молба на книгата", „Дървото на Великден".


Библиотеката подема и инициативата на Министерството на културата „Четяща България", като представя на своите читатели всяка седмица по едно стихотворение от Иван Вазов, Христо Ботев, Валери Петров, Димчо Дебелянов, П. Яворов, Дора Габе и други български класици
Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта

Последни новини