От х:

Днес в x:

Показват безценни картини в Хасково

Безценни произведения на художественото изкуство ще бъдат показани в Хасково тази седмица със съдействието на Съюза на колекционелите в България.

Картините са собственост на частни колекционери. Те  ще бъдат подреден в галерия "Форум". Официалното откриване на изложението е от 18 ч. в четвърътк, 14-ти май.

Изложбата е под надслов "От Рембранд до Пикасо". В нея ще намерят място окло 40 експоната, изцяло от западно-европейската живопис. В изложбата не участват български автори, уточниха от Съюза на колекционерите България.

Засега не се споменяват и имената на колекционерите, които ще покажат своите притежания в Хасково, според мълвата обаче в изложбата ще бъдат включени картини от семейната сбирка на журналистите Кристина Патрашкова и Иво Димиторв. 

haskovo.net

 

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (2)

  • 1
    Ха
    хасковлия
    5 -1
    16:38, 11 май 2015
    Чета най-редовно в-"Галерия" от първия му брой.Винаги съм се възхищавал на точното и безпристрастно перо на Патрашкова,Дачков и останалите журналисти.Мислел съм,че това е единствения независим и антигербаджийски седмичник.Каква беше изненадата когато в последния брой прочетох възхваляваща статия във вид на интервю за Узунджовския феодал.Четях и не можех да повярвах,че това са уважаваните от мен журналисти.Веднага си помислих,че омразния на целия град Иванов е платил много сериозно.Не можех да повярвам,че това се случва с моя любим вестник.И когато днес прочетох за изложбата в галерия "Форум" ми стана ясно всичко.Г-жо Патрашкова,Вие ми паднахте в очите!В сряда закупения в."Галерия" ще бъде с един брой по-малко.Просто този лев ще го дам за паметник на наглостта и безочието който рано или късно ще бъде издигнат в центъра на Хасково.Той ще представлява един брадат козел с огромна ненаситна уста в която ще влиза орган с уголемен размер какъвто носи мъжката част на града.
    • Ба
      бат Рашков
      2 -1
      17:25, 11 май 2015
      Той сам си го издигна. Онова паметниче пред библиотеката. Остава само името да се напише на една от големите ръце, за да знаят и идните поколения.

Видеа по темата

Още новини

Последни новини