От х:

Днес в x:

14 °C

Мезе преобърна кърджалийско ауди в канавка

Аудито излетяло на остър ляв завой

Обяд на път е много вероятната причина за пътен инцидент около печално известния бряговски разклон. Този път нямаше смъртоносен сблъсък между взаимно отнели си предимството коли, а по-скоро куриоз, стигащ до нелепост. Без каквато и да е усложнена пътна ситуация, кърджалийско ауди изтървало пътя на завой на Е-80 в посока Харманли и се обърнало в крайпътна канавка. Всъщност точно в този участък канавка няма, но аудито си направило. Колата изправила левия завой и заорала в крайпътната горичка, преди да се обърне по таван. Тримата пътуващи в нея, мъже на 37 и 34 години, както и жена на 29, не са пострадали, освен от прекалена уплаха. Били измъкнати от пожарникарите и изпратени с линейка в болницата, където ги освободили за домашно лечение и предхождащо го обяснение в полицията. Все още резултатите от него не са известни, но по неофициална информация шофьорът Метин И. не се оплакал от други коли, като инцидента бил обяснен с временно невнимание. Причината за него се изяснява при бегъл поглед около обърнатия автомобил. На поне 20-тина метра бяха разпилени буркани с лютеница, кисели краставички, хляб и други увити във вестник нещица. Мезето бе качествено и... отворено. Макар че счупен буркан не бе забелязан, чанта и сак от изкарания навън багаж бяха обилно наклепани с лютеница и марината от краставичките. Остатъци от намазана филия пък се мъдреше в храсталака. Спасителните екипи се шегуваха, че май сандвичът за шофьора е направен в много неподходящ момент. Водачът е разсеял вниманието си точно на остър ляв завой, в края на много дълга права, по която и да не искаш, се стига до 90 -100 км час. Завоят от близо 90 градуса обаче изключва взимането му с такава скорост и заблеян или хранещ се водач няма никакъв шанс за успешна маневра в последния момент.

Инциденти на това място се случват не от вчера и с далеч по-опитни шофьори. Преди две години сръбско семейство буквално повтори маневрата на Метин - по таван на абсолютно същото място. Малко по-късно пък млад пловдивчанин излетя директно в крайпътната горичка, само че за разлика от другите инциденти тук водачът пострада тежко и едва оцеля. След тези катастрофи преди завоя на идване от Хасково бе поставен знак, ограничаващ скоростта на 60 км/ч, но както на повечето пътища в България, препоръчваното благоразумие остава без внимание, докато не стане късно.

Г.Христов

Колата се обърнала по таван....
....като преди това си изорало канавка отстрани
Край пътя бе осеяно с мезета
Които обилно бяха оклепали и част от багажа
Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта (20)

 • 1
  Си
  Сиси
  29 -2
  16:20, 11 май 2015
  Цитат от статията: "Преди две години и сръбско семейство буквално повтори маневрата на Метин..." Как събитие от миналото може да повтори сегашно събитие?! Не е ли обратното- Метин (днес) да е повторил маневрата на сръбското семейство (от преди две години)?
  • Gg
   ggeo
   9 -10
   16:27, 11 май 2015
   Маневрата е типова - изправяне на завой ;) Много преди и след настоящо катастрофиралите ще го правят по абсолютно същия начин. Ако ви харесва повече, заменете го с "копира", макар че ако подхождате буквално и това няма да ви е правилно. Смятам обаче че съдържанието е абсолютно ясно, включително и за вас Сиси. Нали?
 • 2
  Къ
  Кърджалия даалия
  14 -15
  16:48, 11 май 2015
  ха ха ха ....м'чи на това ауди гумите му са монтирани наобратно.......?
  • Кр
   крива коджа кафалия
   6 -10
   19:18, 11 май 2015
   Мангасарска им работа ! Бетеери... Виж коментара
  • Кр
   крива коджа кафалия
   7 -8
   19:18, 11 май 2015
   Мангасарска им работа ! Бетеери...
  • Jo
   John
   5 -3
   20:06, 11 май 2015
   ами, то затова и то е наобратното т.е. таман си е
 • 3
  Ля
  ляв завой
  13 0
  17:25, 11 май 2015
  На този коварен завой, преди много години, намериха смъртта си двама Хасковлии с линейка от Окръжна болница.
 • 4
  Ав
  авто
  8 -4
  17:38, 11 май 2015
  Язък за колицата.Мноо запазена-хич ръжда няма...
 • 5
  Go
  gogo_1431357149
  13 -16
  18:02, 11 май 2015
  прави ли ви впечатление че тези с кърджалийски номера са страхотни Всчка втора катастрофа е тяхна Доста кочове са дали за книжките.
 • 6
  Во
  водач
  9 -3
  18:34, 11 май 2015
  Гумите,не са на обратно.ти гледаш колата на обратно.
  • Ха
   ХА АХ ХА
   7 -4
   19:42, 11 май 2015
   Другарю "водач" обърни си монитора /или застани на челна стойка/ ..... и четирите са наобратно !
  • Др
   друг водач
   0 -1
   18:08, 12 май 2015
   "ХА АХ ХА" обърни си го ти монитора и виж,че гумите не са на обратно.
 • 7
  Vi
  vip
  11 -12
  18:36, 11 май 2015
  Тапииии амуджииииии !
 • 8
  Ре
  регистрация К
  18 -5
  19:31, 11 май 2015
  Завистливите кауни освен да плюят по форумите друго не могат.Хайде поздрави от Франция.
 • 9
  Рр
  ррр
  10 -6
  19:33, 11 май 2015
  Те на тутуна така си карат
 • 10
  Ре
  регистрация К
  20 -12
  19:38, 11 май 2015
  кърджалийци бачкат в Европа и имат кинти и хубави коли не са като кауните да работят за 340лв и да карат трошки за 1000лв. и освен да изливат злобата си по форумите друго не могат
 • 11
  Jo
  John
  4 -1
  20:14, 11 май 2015
  тоя завой може да се вземе с 90 при сухо време, за да излетиш по тоя начин трябва да си доста отгоре, на спускане също си е опасно щото има траверси
 • 12
  Bm
  bmw_1431367143
  6 0
  20:43, 11 май 2015
  Като пуснат магистралата подобни катастрофи ще намалеят.Просто такива завои няма.
 • 13
  Gh
  ghost navigator
  15 -10
  22:11, 11 май 2015
  като видя кола с рег.номер К отпред карам по-далеч от него
  повярвайте ми способни са на всичко като започнем от това че за тях мигачи и огледало няма и стигнем до там да карат срещу движението
  дори станах свидетел от ДНА нагоре посока бул.Раковски карджалията иска да завива надясно по бул.Раковски,светофара светеше червено и той си спря и чака,а има само знак-пресичане на път с предимство
  амуджата е толкова тъп не обраща внимание че червеното е само за направо(към пазара)и наляво(към АИДА)

Хороскоп за 09.03.2021

Хороскоп за Овен

Овен
Физическата ви и психическа форма се нуждаят от повече внимание. Погрижете се да си осигурите правилното лечение, от това ще зависи бързото ви възстановяване. С реални шансове сте да успеете в едно начинание, ако не бъдете прекомерно настоятелни и изберете подходящия момент, в който да се намесите или оттеглите.
09 мар 2021

Хороскоп за Телец

Телец
Старайте се на работното място, по работата ви ще съдят за вас и от нея ще зависи представянето ви.Избягвайте конфликтите, без да ги търсите могат да провалят добрите ви намерения. Не скъпете помощта си, бъдете добри и помогнете на онзи, който я търси. Ако сте на почивка ще се насладите на спокойствие и приятни изживявания.
09 мар 2021

Хороскоп за Близнаци

Близнаци
Ще разполагате със себе си и няма да ви влияят външни фактори. Ако усетите, че емоциите вземат връх, навреме ги овладейте. Съсредоточете се върху своите си неща, те могат да ви предпазят от разногласия с околните. Ще ви потърсят за мнение, отнасящо се за бизнес, пътуване или уреждане на битов въпрос.
09 мар 2021

Хороскоп за Рак

Рак
Имате доста свободно време днес, но имате желанието да го ополозотворите по най-добрия начин. Ще сте най-доволни ако успеете да свършите дребна работа по дома в първата част от деня, и след това се отдадете на по-приятни занимания. Приятел ще ви предложи неща, върху което доста ще се замислите. Няма да сбъркате ако приемете предложението му.
09 мар 2021

Хороскоп за Лъв

Лъв
Гъвкавото ви поведение ще ви спести главоболия и ще ви осигури желаните резултати. Трудностите, които някои от вас имат с партньора си, ще ги преодолеете и ще заздравите връзката си. Спокойно ще се посветите на нещата, които са ви приятни. Погрижете се за уюта на дома си, като внесете повече настроение и хумор.
09 мар 2021

Хороскоп за Дева

Дева
Пред вас днес стоят много предизвикателства, от които зависят по-нататъшните ви професионални проекти. Бъдете умерени и едновременно с това преценявайте добре какви възможности ви се предлагат в настоящия момент Преодолявате пречки от административен характер, което ви отваря доста врати. Възползвайте се от обстоятелството, че имате повече опит.
09 мар 2021

Хороскоп за Везни

Везни
Взаимоотношения с чужденци, обща работа или личен ангажимент ще ви направят активни и добри. Запазете доброто си настроение и заради влиянието, което имате сред околните. По отношение на постигане на изгодни договорености е необходимо да продължите усилията си в тази насока.
09 мар 2021

Хороскоп за Скорпион

Скорпион
Многото задължения вече ви отегчават, въпреки отговорното ви отношение към тях. Оставете настрана задачите, които могат да бъдат отложени и помислете за почивката си. Повече от притесненията ви ще се окажат напразни, създавате излишно шум с тях. Нещата ще приключат по-скоро и безболезнено за всички.
09 мар 2021

Хороскоп за Стрелец

Стрелец
Не хабете нервите си излишно и ще си спестите немалко усилия. Колега ще ви предостави информация, от която бихте могли да се възползвате за в бъдеще. Успявате да подобрите отношенията си с близък приятел, с когото сте имали противоречия напоследък. Не бъдете прекалено уверени в собствената си правота.
09 мар 2021

Хороскоп за Козирог

Козирог
Не изпадайте в меланхолия, вдигнете поглед, опитайте се да не мислите само за любимия човек. Проблемите между вас няма да намалеят с безконечни анализи и самообвинения. Ако вие сте сгрешили с нещо намерете сили да поискате прошка. Съсредоточете се в работата си и оживете скучната атмосфера там.
09 мар 2021

Хороскоп за Водолей

Водолей
Приближавате се към отдавна преследвани резултати. Дългоочаквани приходи най-после компенсират времето и усилията ви напоследък. Бъдете внимателни в отношенията си с човек, който ще се опита да използва благоразположеността ви. Не се поддавайте на провокации и днес стеснете кръга си на общуване.
09 мар 2021

Хороскоп за Риби

Риби
Новостите в живота ви ще ви направят по-уравновесени и приветливи. Ще срещнете повече разбиране и съпричастност към идеите си, подходът ви ще се промени и ще подобрите отношението си към света, като цяло. Пилеенето на време и енергия не е по ваш вкус, ще съумеете да извлечете полза от добронамереното отношение на другите към вас самите.
09 мар 2021
Последни новини