От х:

Днес в x:

Времето ще е нестабилно, докато се стабилизира

Нестабилна, като времето

Времето днес ще бъде нестабилно и ще остане такова...докато се стабилизира. Горе-долу такова е заключението от прогнозата на специализираните метеосайтове начело с този на негрешащите оракули от НИМХ на БАН. Половината от думите в прогнозите им са „възможно е”, с подтекст че е „възможно и да не е”. За всеки случай обаче си носете чадър.
Единстевното сигурно за всички метеолорози на 11-ти май е, че атмосферното налягане е по-високо от средното за май и ще се повишава още. Прииждащия въздух от север ще създаде условия за натрупване на купесто дъждовна облачност и е„възможно да превали главно в Западна и Централна България. Възможно е и да прегърми. На места са възможни градушки.


Що се отнася до периода когато ще се осъществяват тези възможности, всеки синоптик си има собствено мнение-ще вали днес, утре,у до края на седмицата, че и малко оттатък и т.н. Иначе казано-времето ще остане нестабилно, докато се стабилизира, което все някога ще се случи.
Това някога няма да е днес нито пък утре, когато се очаква да вали, възможно е и сериозно. От средата на седмицата нещата ще се стабилизират, но през уикенда отново ще има смръщване на времето, до крайткотрайни дъждове. Майските температури като цяло ще останат високи-между 18/днес/ и 22 градуса, а в четвъртък и петък до 27. В събота пък денят ще започне от 17 градуса което ще е рекорд за температурен минимум през тази година.


Г.Христов

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (1)

  • 1
    Az
    az bee
    2 -2
    16:12, 11 май 2015
    да не си ял някакви гъби преди да напишеш заглавието :D :D :D
Последни новини