От х:

Днес в x:

Пехливани и чевермета край Караманци, ДПС стяга редиците

Десетки пехливани се впуснаха в народни борби на поляните край минералбанското село Караманци. Днес там се провежда възпоменателен митинг-събор за отбелязване на годишнината от Възродителния процес.

Поне 2000 души се бяха събрали да отбележат събитията през 1984 година в селото. Над огъня се въртяха поне десетина чевермета, имаше атракциони, както и истински десант от депутати и евродепутати от ДПС. Повечето от започваха речите си на български, след което преминаваха на турски, някои говореха само на турски, а други, като кметът на Баните Мюмюн Искендер, държаха речта си само на български. Според Искендер „демокрацията в България започва от Караманци, защото оттук е започнала съпротивата срещу Възродителния процес и тоталитаризма”. Повечето оратори бяха единодушни, че етническата нетолерантност в страната продължава и това е голям проблем за демокрацията.

„Сегашното правителство разбира реформата само като уволнение на кадри на ДПС”, заяви заместникът на Лютфи Местан – Рушен Риза, който също държа реч пред множеството.

Тодор Кръшков

Източник: Haskovo.NET

Видеа по темата

Facebook коментари

Коментари в сайта (4)

  • 1
    Жа
    жажажа
    6 0
    17:01, 11 май 2015
    борбите добре.. ама ДПС да мрът!!!!
  • 2
    Hu
    huj
    1 0
    23:09, 13 май 2015
    Оле кви грозни муцуни само. Мелези!
Последни новини