От х:

Днес в x:

Икономист показва живопис за първи път в родния Хасково

За първи път пред публиката в родния си град Хасково ще се представи 28-годишният художник Даниел Русев. Откриването на изложбата му ще е на 13 май от 12 ч. във фоайето на Регионална библиотека „Хр. Смирненски“. Картините на младия художник са подредени в рамките на Националната библиотечна седмица 11-15 май.

Макар че по образование е икономист, хасковлията има увлечение към изобразителното изкуството отдавна и преди 7 години му се отдава напълно.

Началото на професионалното рисуване започва за Русев през 2008 година в курсовете по живопис при небезизвестния варненския художник Светлин Ненов.

В момента хасковлията е студент при проф. Николай Майсторов, в специалност „Живопис“ в Нов български университет.

За първи път пред публика Даниел показва платната си през септември миналата години в Градска художествена галерия „Борис Георгиев“ във Варна. Там икономистът-художник участва в съвместен проект с фотографа Мирослав Божков. За съименника на светилото в изобразителното ни изкуство Светлин Русев следват още покани и участия в съвместни изложения в различни краища на страната.

Сред любимите материали за работа му е акварелът. Споделя, че в него открива възможност да изрази експресивно впечатлението си от преживяното. Други предпочитани изразни средства за Даниел са сухият пастел, температа и маслото.

В първата си самостоятелна изложба Даниел Русев ще представи 15 картини, повечето рисувани през последната година, и част от варненската си изложба.Повечето картини са натюрморти с цветя, в синхрон с най-цветния месец от годината. Почти всички платна са рисувани от натура, пречупена през погледа на автора, за да придобие онази артистичност, способна да развълнува и провокира.

„Нещото, което най-много ме вдъхновява като артист, е красотата в човешките взаимоотношения“, споделя Даниел и обещава да покаже това вдъхновение и в родния си град.

М. Манолова

Източник: Haskovo.NET

Facebook коментари

Коментари в сайта

Видеа по темата

Още новини

Последни новини